Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
albo daj skrzynie do bagaznika

jednak chyba zdecyduje sie na te hertze bo skrzynek tubek itp basodajnych urzadzeni nie lubie, lubie poprostu ladny czysty dzwiek :cool2:

Opublikowano

ok kupilem te hertze i grają calkiem fajnie (jeszcze tylko z przodu musze zmienic ale to na inne czasy - z pieniedzmi :cool2: bo troszke wymiękają)

tylko chcialem sie zapytac kiedy poznac ze glosniki sa przeciążone?

Opublikowano

Kiedy słyszysz harczenie to znaczy że wzm lub radio jest na pełnych obrotach. Możesz mieć 1000 watowe głośniki a i tak będzie harczeć

Kiedy słyszysz klepanie i tak jakby bas gdzieś ginoł i tracił głebokość wtedy głośniki dostaja za dużo mocy.

Yaiek
Opublikowano
Kiedy słyszysz klepanie i tak jakby bas gdzieś ginoł i tracił głebokość wtedy głośniki dostaja za dużo mocy.

wydaje mi sie ze wlasnie tekie cos wystepuje ale nie mam wzmacniacza?? Mozliwe ze radio potrafi tak?

Opublikowano

Masz fabryczne głośniki. Jesli radio jest odrobinę mocniejsze to wypycha cewkę głośnika poza pole magnetyczne magnesu. Zmniejsza się rezystancja głośnika, spada czasem nawet do 1 oma słyszysz klepanie, brak basu i wtedy palisz radio!!!

Zmień sobie przód na jakiś dobry system, albo zastosuj coś kombinowanego. jak u mnie. Mogę Ci złożyć dobry przetestowany zestaw za 400 zł na porządnych zwrotnicach z podziałem 2,5 khz. Będzie słychać jak śpiewają a nie tylko bas i sopran!!!

Jeśli masz z tyłu dobre elipsy to nie potrzeba subwoofera. Oczywiście 4 szt pod wzm!!! Nawet małej mocy.

Mój Hifonics ma 4x30w radio 4x45w ??? Więc poco wzm jest taki duży skoro ma 15W mniej mocy??? Bo jest na porządnych elementach i jest zajebiście dynamiczny.

Koszt takiego używanego około 1000zł może taniej ja wyrwałem swój za 700.

Yaiek
  • 1 rok później...
Opublikowano

Widze ze ktos z was juz montowal elipsy na tyl e36..

Wiem ze bzlo juz o tym na forum, ale nie doszukalem sie odpowiedzi..

Czy ktos montowal elipsy w oryginalnych miejscach ale W COMPACTCIE?? Bo wiem ze w sedanie wchodza, ale wydaje mi sie ze w sedanie jest na nie troche wiecej miejsca.. Bo tak patrzac na ta obudowe cala z zewnatrz to te krowiaste elipsy nie maja prawa tam wejsc chocbz na glebokosc...

Jak to jest?

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki. Ale to drogie jest dziadostwo :?

No a jak to wyglada po zamonotowaniu? Pewnie elipsy sporo wystaja?

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg