Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.a więc jechałem sobie swoją bemką 1.8is i tak poprostu silnik zgasł i kaplica.brak napięcia akumulator gorący.tak mysle czy ma jakieś znaczenie że wyjmowałem 2dni temu rozrusznik..?wszystko powpinałem myśle że dobrze.grzeje sie przewód masowy..i nie da sie naładować tego akumulatora..co robić i gdzie szukać przyczyny???
Opublikowano
gdzies masz zwarcie poszukaj go i usun szukaj tam gdzie ostatnio gzebales akumulator odepnij od klem i naladuj moze jeszcze sie nie zasiarczyl
jedynakk
Opublikowano
Może to zbieg okoliczności i wysiadł regulator napięcia. Jak uda ci się go odpalić to sprawdź ładowanie miernikiem.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
i wszystko jasne...przewód fazowy dotykał obudowy rozrusznika...izolacja sie stopiła i + stykał sie z - ...dzięki za podpowiedź