Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja z silnikiem benzynowym M52, klimatronik, bussines RDS ze zmieniarką CD w bagażniku, mały BC w zegarach.

Jeśli schematy są nieosiągalne to może jakieś tipsy odnośnie samego oświetlenia, do świateł pozycyjnych i długich/krótkich jest tam moduł, mam zwykłe żarówki H7/HB3 ale lewego długiego nie idzie wyłączyć, zdjąłem kostkę z żarówki aby zgasić i nie mam pomysłu co dalej, jeżdżę z jednym światłem ale obawiam się że dowód mi mogą zabrać za nbiesprawne oświetlenie.

Czy te moduły mogą się uszkodzić czy namieszałem coś w ustawieniach ? bawiłem się tylko tym przyciskiem w panelu, żadnych kabelków nie podłączałem

Sprzedam oryginalną nową cewkę zapłonową (1szt.) do E39.
Opublikowano
Wersja z silnikiem benzynowym M52, klimatronik, bussines RDS ze zmieniarką CD w bagażniku, mały BC w zegarach.

Jeśli schematy są nieosiągalne to może jakieś tipsy odnośnie samego oświetlenia, do świateł pozycyjnych i długich/krótkich jest tam moduł, mam zwykłe żarówki H7/HB3 ale lewego długiego nie idzie wyłączyć, zdjąłem kostkę z żarówki aby zgasić i nie mam pomysłu co dalej, jeżdżę z jednym światłem ale obawiam się że dowód mi mogą zabrać za nbiesprawne oświetlenie.

Czy te moduły mogą się uszkodzić czy namieszałem coś w ustawieniach ? bawiłem się tylko tym przyciskiem w panelu, żadnych kabelków nie podłączałem

LCM do wymiany

Znajdziesz ten modół w dolnym prawym słupku po prawej od nóg pasażera.

Opublikowano

[quote="BMW Rikardo"

LCM do wymiany

Znajdziesz ten modół w dolnym prawym słupku po prawej od nóg pasażera.

o kurcze :jawdrop:

patrzę że używka kosztuje 150pln

co tam takiego drogiego w nim jest? jeśli zamiast przekaźników siedzą MOSFETY to dzisiaj kosztują one grosze,

tylko czy ten moduł jest rozbieralny ??

bo i tak muszę go obejrzeć przed kupnem nowego, nie wierzę że była tego jedna wersja, zrobię fotke i będę porównywał z ogłoszeniami

Opublikowano

Usterkę naprawiłem w stylu "Polak potrafi" -przeciąłem kabelek prądowy przy samej żarówce i zmostkowałem to stykami roboczymi przekaźnika. Cewka poszła jedną stroną do masy a drugą do kabelka prądowego z drugiej, działającej strony.

Teraz dopiero zauważyłem że przednie pozycyjne ccoś jakoś dziwnie się palą, jakby przygasały, widać takie drżenie. Z tyłu tego efektu nie zauważyłem. Wiem, wiem... :cry2: ...LCM. A te 150pln to do starej buni i uszkodzony, więc ile w sumie będzie mnie kosztowało moduł +zalogowanie go ?? :duh: takim złomem jeszcze nie jeździłem, co za burak jeździł nią przedemną :mad2:

• 10 miesięcy temu...