Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich,

znalazłem felgi o wymiarach: 18x8,5 ET 34 z oponami 225/40/18 - czy takie koła bez problemu podejda do E46 touring?

Pozdrawiam i prosze o rade.

Edytowane przez _aNdRe_
Opublikowano

Podejdą ale... ja mam takie felgi z ET 38. W Touringu masz w tylnych nadkolach mocowania plastikowych nadkoli od strony tylnego zderzaka. I o to będą Ci trzeć na dziurach. We wnęki się zmieszczą, o ranty nadkola nie będą trzeć. Tylko o te plastikowe wybrzuszenia. Są na to dwie metody. Albo spiłować je pilnikiem na gładko, albo dać je zetrzeć oponom. Polecam pierwsze rozwiązanie ;)

Natomiast przód przy seryjnym zawiasie będzie wyglądać jak kupa z dwóch powodów. Po pierwsze, będzie stać wysoko jak wystraszony foksterier, w przerwę między błotnikiem a oponą zmieścisz średniej wielkości wilczura, a do tego jeśli koło nie pójdzie w negatyw (co automatycznie się dzieję przy obniżonym zawiasie), będzie wystawać po za obrys auta, co da dość komiczny efekt wraz z wilczurem wciśniętym w nadkole :)

Opublikowano

RaceBoy - dzieki za odpowiedz, w takim razie jakich kol szukac zeby bylo dobrze?

Fura oczywiscie pojdzie troche w dol - myslalem o sprezynach eibach pro kit 35/20...a moze same springi z m-pakietu?

Opublikowano

Moje felgi to produkcja Ronala, nie makarony :)Logo RONAL jest wybite w środku.

Ronal robi felgi do 99% producentów marek, jako OEM parts. Na niektórych jest logo, przez co kosztują 50% więcej.

Ronal robi też felgi np. BBS-a i OZ-a, a mało kto o tym wie.