Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
myslałem ze to wina uszczelki zewnetrznej tej dolnej kupiłem nową.zamontowałem,jednak kiedy pojechałem na myjke (miałem zdjęty boczek)widziałem jak woda jakim cudem przedostaje sie do srodka drzwi.Ma ktos jakis pomysł jak ona sie dostaje???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Normalnie, pomiędzy uszczelką, a szybą.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jak spojrzysz od dołu na drzwi, to zobaczysz otwory odpływowe.
Opublikowano
Normalnie, pomiędzy uszczelką, a szybą.

no tak ale czy tak powinno byc ze woda tam sie dostaje???? widziałem otworki na dole w drzwiach.ale nie sądze zeby tak musiało byc co o tym sądzicie???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No gdzieś ta woda musi przecież spływać, może nie lać się do środka strumieniami bo coś tam uszczelki przy szybie zatrzymują ale nie może to być szczelne na 100% bo jak byś szybe opuszczał. W drzwiach pomiędzy środkiem, a boczkiem powinna być folia przyklejona taką czarną smołą w koło, zabezpiecza przed zawilgacaniem tapicerki.
Opublikowano
folia jest znaczy to taki materiał gąbko podobny,mysle ze on słuzy bardziej do wyciszenia przewiewów....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
folia jest znaczy to taki materiał gąbko podobny,mysle ze on słuzy bardziej do wyciszenia przewiewów....

Zapewne też, nie zmienia to faktu, że woda na pewno do drzwi się dostaje i to jest normalne.

Opublikowano
hmm nigdy bym nie pomyslał ze tak musi być,ok tylko aby nie rdzewiało od środka hehe ale skoro tak jest to ok dzieki za pomoc.pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W sprawie folii kolega BaX ma rację. Jak jest uszkodzona, np. przez mechanika fachowca, to woda lubi się lać do środka auta.
Opublikowano
Musi cieknąć, wystarczy że masz mokrą szybę, opuszczasz i zasuwasz i niema cudów żeby uszczelka wyłapała wszytko, u kolegi w astrze jak rozbierałem to miał zatkane czymś otworki (ktoś chyba zakleił bo zbędne mu się wydawały :shock: ) to mógł tam śmiało rybki hodować.