Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam temat przewijał się tu kilka razy ale jakoś konkretnych odpowiedzi nie znalazłem.Sprawdziłem ostatnio stan oleju i na bagnecie pojawiła się odrobina mazi,na korku wlewu jej nie ma.Czy jest to coś poważnego?Dodam że moje bmw przeb. 240tyś jest zagazowane i autem dojeżdzam do pracy jakieś 4km w jedną stronę.
Opublikowano

Konkretna odpowiedź jest prawie w każdym wątku o maśle, serze, mazi etc na bagnecie :)

Jeżeli robisz małe trasy a płynu nie ubywa jakoś znacząco a samego "masła" nie ma zbyt wiele to jest to dopuszczalne, a spowodowane wypieraniem wilgoci z oleju.

Opublikowano
No tak tylko na forum znalazłem odpowiedż że jeśli masło na korku to nie ma problemu natomiast jak na bagnecie to już nie jest dobrze,prosze o rozwianie wątpliwości,pozdrawiam
Opublikowano

Widocznie masz mało tej wilgoci i na korek już zabrakło :D

Ja bym się nie przejmował jak nie maisz innych objawów. :cool2:

Opublikowano
No tak tylko na forum znalazłem odpowiedż że jeśli masło na korku to nie ma problemu natomiast jak na bagnecie to już nie jest dobrze,prosze o rozwianie wątpliwości,pozdrawiam

Niema znaczenia czy korek czy bagnet-jak będziesz miał na korku 1cm tego to się będziesz przejmował-w zimie przy małych dystansach może tak być i nie przejmuj się tym.