Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam panowie i panie jak w temacie mam problem z elektryka mianowicie jadąc w sobotę w nocy zapaliły mi się kontrolki od abs asc wieć sie przestraszyłym że coś jest nie tak wiem że te kontrolki zapalają się wówczas gdy spada napięcie wywnioskowałem że padł akumulator wiec wyłaczyłem wszystko co pobiera prąd i pomału dojechałem do domu wczoraj jednak naładowałem akumulator przejechałm się i wszystko było ok dziś rano już powrócił problem po odpaleniu auta i właczeniu świateł znowu zapaliły się kontrolki o których pisałem wyżej zrobiłem mały test wyłaczyłem światła kontrolki zgasły ale zapalały się choćby po otworzeniu drzwi czy też włączeniu ogrzewania nawet przy gazowaniu auta się zapalały a na wolnych obrotach raz gasły raz się zapalały wnioskuję że coś mi kradnie prąd tylko co a może aku nie trzyma ale wtedy nie odpalił by już go dzisiaj rano czy to możliwe że to regulator napięcia ???? czy coś innego wiem że bez dobrego elektryk się nie obejdzie ale proszę o pomoc żeby mnie za bardzo nie wydoił i nie wymieniać tego co nie powinno się wymienić proszę o sugestię i podpowiedzi z góry dzięki i pozdrawiam dodam jeszcze że gdy po zapaleniu się tych kontrolek zgaszę samochód i chcem go ponownie uruchomić auto zchowuje się tak jak by ku był całkowicie rozładowany proszę o pomoc
moc jest z nami
Opublikowano

Objawy takie jak przy słabo dokręconej klemie, lub braku głównej masy.

Jeśli to sprawdziłeś to faktycznie elektryk się przyda :)