Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Muszę zmienić zegary w moim bmw.Mam ją z końca 92'.Moje zegary są wyskalowane do 240, a kolega ma w swojej piatce tez m50b20 vanos wyskalowane do 260.Jaka różnica??przeciez ten sam motor.Co się stanie jak zaloze wyskalowane do 260??
@@ nieważne jak,gdzie i za ile, ważne że BMW @@
Opublikowano

Kolega w takim razie ma jakiś "nie tegez" w swoim M50B20 Vanos - bo również powinien mieć wyskalowanie do 240km/h.

Jeżeli tak nie jest, to miał zmianę zegarów, albo "swap-down" ;) czyli włożenie B20 do auta, które wyszło z fabryki jako 525i lub wyżej (z czymś takim niedawno zresztą spotkałem się gdzieś, właśnie w przypadku 525i).

Nie wiem, co się stanie jeżeli włożysz 260km/h, ale proponuję na okazję wymiany szukać identycznych zegarów, jakie masz (co oczywiście nie będzie łatwe).

pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png