Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem użytkownikiem bmw e30, teraz do rzeczy:

Z racji że lato idzie :8) Czas odkurzyć alu felgi :) Osobiście posiadam 16" kupione w zeszłym roku, założyłem na nie opony 195/40/16 no ale okazało się że troszkę za "chudo" to wygląda, dlatego zastanawiam się czy nie wrzucić tam 17" :) tylko pytanie czy wejdzie ? Myślałem nad alu o szerokości 8" i do tego opony 215/40/17. I do was pytanie teraz, o tył w sumie się nie martwię, ale czy z przodu nie będzie przypadkiem tak że nie będę mógł maxymalnie skręcić kierownicą bo będzie koło wadzić ? Jakby co to zawieszenie jest obniżone delikatnie przód/tył 40/40 :)

Żeby nie było, nie jestem fanem wiejskiego tuningu, dla mnie tuning wizualny kończy się na obniżeniu delikatnie zawieszenia i wsadzeniu dużych ładnych felg i tyle :)

Pozdrawiam i szerokości życzę :)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ja mam upchnietą felę 17", szerokość 7,5" a opony 215/45/17. Samochód na zawieszeniu, zestaw Bilstain B12.

Pozdrawiam

Rafał F.

Opublikowano
U mnie przy 17x7 i kapciu 215/40/17 z dystansem chyba 0,5 cm nie obcierało nic, ale było strasznie ciasno. Przy skręconych kołach palca nie dało rady wcisnąć.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Zapomniałem dodać że również mam założony dystans.

Pozdrawiam

Rafał F.