Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem wiem :search: Ale nie bardzo juz mam siły i czas wertować te strony informacji.Jutro mam jechać obejrzeć e34 1994 rok 2.0 i chciałbym przypomnieć sobie te wszystkie triki przy sprawdzeniu przed kupnem.Kiedys gdzies był taki poradnik na kilka stron ale nie moge go znaleść.

Żeby nie zaśmiecać prosiłbym moderatora o usuniecie za kilka dni tego posta

Opublikowano
Sprawdź wykładziny na podłodze , czy nie są mokre szczególnie pasażer i kierowca. E34 możne przeciekać. Teraz przy tej aurze będzie ci łatwiej. Pomoże też nos jak właściciel chciałby to ukryć i podsuszył suszarką na wyjściowo, to będzie czuć. Ja miałem tak w e30.
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Byłem oglądać to bmw i normalnie porazka :lol: już na wstępie widze ze maska jakaś nie na 100% z tyłu była w trakcjie robienia po "lekkiej" stłuczce. Opendzlowany bagaznik z narzędzi i koła zapasowego. Z lewej strony w drzwiach kierowcy listwa lekko odstawała. Po wejsciu do środka obraz nędzy i rozpaczy. Obok gałki zmiany biegów jakiś pilocik przyklejony i ogólnie nie ciekawie wyglądało.W teście liczników wskazówka prędkościomierza przeskakiwała nagle na 60km/h a nie jak to powinno byc ze płynnie idzie do końca. Stan licznika uwaga...

113000 :cool2: :doh: I auto od pierwszego własciciela, kolo niby 30 rocznik. Nie skomentuje tego. Latarka zabrana ze schowka. Jak przekręcałem kluczyk w tą pozycje gdzie sie kontrolki zapalają (chyba 2 pozycja to jest) z pod maski jakiś dziwaczny dzwiek sie wydobyłał jak by ktoś starą skrzypiącą szafę otwierał taki zgrzyt czy pisk. Bardzo nie ciekawie to brzmiało. A silnik był rozgrzany jak przyszedłem (na zimnym pewnie by nie odpalił) skrzynia biegów na sucho wchodziła jak by to był jej koniec. wsteczny nie wchodził prosto tylko jakoś po łuku. Światła 3xbosz i 1 hella.

Co jeszcze zauważyłem a co nie jestem pewny czy ma znaczenie to ze jak zamykałem szyby z kluczyka to szyba kierowcy sie dużo puźniej zamykała niż kierowcy, szyby nie miały tego że jak sie raz naciśnie to zamykają sie do końca trzeba było guzik trzymać aż do zamknięcia, oraz jak robiłem test zegarów to sie świeciła kontrolka od air bag.

No to by było na tyle. Nie jechałem tym bo i po co.

Opublikowano
W teście liczników wskazówka prędkościomierza przeskakiwała nagle na 60km/h a nie jak to powinno byc ze płynnie idzie do końca

W moim E34 podobnie jak w wielu innych w teście zegarów jest tak samo, nie jest to objaw cofanego licznika, było to opisane w BMW TRENDS, ten typ tak ma że nie wychylają się do końca płynnie.

Latarka zabrana ze schowka

A która po 18 latach ma? :)

Co jeszcze zauważyłem a co nie jestem pewny czy ma znaczenie to ze jak zamykałem szyby z kluczyka to szyba kierowcy sie dużo puźniej zamykała niż kierowcy, szyby nie miały tego że jak sie raz naciśnie to zamykają sie do końca trzeba było guzik trzymać aż do zamknięcia,

W zamykaniu z kluczyka tak jest ze szyba pasazera sie wczesniej zamyka, a pojedyncze wcisniecie dziala tylko w zamykaniu kierowcy :)

Z tego co piszesz i tak był to szrot ale to co opisalem jest jak najbardziej normalne :)

www.alltech24.pl - oświetlenie led, xenon, ringi ccfl, markery led, pokrowce samochodowe, przetwornice napięcia, lampy robocze led

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=160bfe16170114a1][img]http://images41.fotosik.pl/1246/160bfe16170114a1m.jpg[/img][/url]
Opublikowano
Prosze o skróconą instrukcje sprawdzenia e34 przed kupnem

Instrukcja ? Jak jest tansza niz 7-8 tys to nawet nie ma po co jechac...

Opublikowano

Z tego co piszesz to nie masz doświadczenia z tym modelem więc zawsze nie będzie Ci pasować to czy tamto. U mnie w teście zegarów wskazówka zatrzymuje się na około połowie skali, szyby z kluczyka też domykają się najpierw pierwsza a potem druga i też trzeba trzymać aż do końca guzik.

Czas jest nieubłagany, a 15 użytkowania robi swoje.

Sam może nie długo (choć nie wiem bo bardzo się zżyłem) będę sprzedawał swój samochód i nie chciałbym aby przyjechał ktoś taki i potem wyśmiewał wszystko po kolei, nawet brak org. kluczy w bagażniku. Ja też ich nie mam.

A wiem że robię dla mojego auta co mogę (kupuję co miesiąc jakieś części), idzie mi dużo pieniędzy a mimo to zawsze znajdzie się coś czego czepiłby się potencjalny kupujący np: zbadał by grubość lakieru - i owszem był może lakierowany, drzwi też wymieniałem, lusterko ale to nie znaczy że samochód jest po jakiejś katastrofie a stłuczka to dla mnie nie wypadek. Z resztą mam zdjęcia na kompie ze wszystkich zabiegów przy aucie i wszystkich incydentów także nie zamierzam nikogo oszukiwać bo i tak kłamać nie potrafię i brzydzę się kłamcami. Jak komuś pasuje to weźmie a jak nie to będę miał dwa :)

Opublikowano
Prosze o skróconą instrukcje sprawdzenia e34 przed kupnem

Instrukcja ? Jak jest tansza niz 7-8 tys to nawet nie ma po co jechac...

no sam jestem ciekaw ile to-to miało kosztować.....

Opublikowano
Jak komuś pasuje to weźmie a jak nie to będę miał dwa :)

To za jakieś pare latek otworzysz komis ze szrotami bmw :norty:

Opublikowano
Jak komuś pasuje to weźmie a jak nie to będę miał dwa :)

To za jakieś pare latek otworzysz komis ze szrotami bmw :norty:

Zależy jakie ma kto podejście. Ja wkładam dużo serca w swój samochód i nie chcę aby kupił go ktoś za bezcen a potem kręcił nim bączki.

Opublikowano
Z tego co piszesz to nie masz doświadczenia z tym modelem więc zawsze nie będzie Ci pasować to czy tamto. U mnie w teście zegarów wskazówka zatrzymuje się na około połowie skali, szyby z kluczyka też domykają się najpierw pierwsza a potem druga i też trzeba trzymać aż do końca guzik.

Czas jest nieubłagany, a 15 użytkowania robi swoje.

Sam może nie długo (choć nie wiem bo bardzo się zżyłem) będę sprzedawał swój samochód i nie chciałbym aby przyjechał ktoś taki i potem wyśmiewał wszystko po kolei, nawet brak org. kluczy w bagażniku. Ja też ich nie mam.

A wiem że robię dla mojego auta co mogę (kupuję co miesiąc jakieś części), idzie mi dużo pieniędzy a mimo to zawsze znajdzie się coś czego czepiłby się potencjalny kupujący np: zbadał by grubość lakieru - i owszem był może lakierowany, drzwi też wymieniałem, lusterko ale to nie znaczy że samochód jest po jakiejś katastrofie a stłuczka to dla mnie nie wypadek. Z resztą mam zdjęcia na kompie ze wszystkich zabiegów przy aucie i wszystkich incydentów także nie zamierzam nikogo oszukiwać bo i tak kłamać nie potrafię i brzydzę się kłamcami. Jak komuś pasuje to weźmie a jak nie to będę miał dwa :)

zgadzam się , ja mam dokładnie takie samo zdanie, choć mam komplet kluczy i latarkę (którą sam za 100 zł) kiedyś kupiłem w sklepie BMW. Niedługo bede sprzedawał swoją i całą prawdę o Jej przeszłości opiszę. Bedzie chętny - to ok, jak nie, zostanie w rodzinie