Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam e46 323ci od trzech dni zauważyłem (trudno tego nie usłyszec)

że jak cofam to słychac jak by coś tarło metal o metal to taki przerażliwy dzwięk nie mam pojęcia co to moze byc a i jeszcze jak czasami jade to też słysze taki dzwięk ale wtedy jak by coś tarło ale co jakiś czas co jakies 3 sekundy.

Jak myślicie co to moze być moze cos z kołami?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może okładziny od ręcznęgo się odkleiły i trą w tarczo-bębnie. Nie obędzie się bez zdjęcia kół i sprawdzenia.
Krzysztof
Opublikowano
Też stawiam na okładziny od ręcznego.Najprosciej sprawdzisz jak przy cofaniu pociągniesz trochę z ręczny. Dzwięk powinien się zmienić.
Opublikowano

Zaraz to sprawdze i jak by to były te okładziny to można je przyklejić z powrotem czy jak?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo klocki nie odbijają w prowadnicach i trzą po tarczy.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Heh okazało się niby że mam zdarte klocki z tyłu wymieniłem dalej piszczy i trze jak jade az sie taki okrąg na tarczy zrobił więc coś dalej trze póżniej wymieniłem te blaszki które trzymają docisk nic dalej teraz piszczy jak jade i jak chamuje nie mam pojecia co moze być tego przyczyna... to nie jest ciągły pisk tylko jak jade to tak jak by w jednym miejscu tarło i jest pisk co sekunde zalezy od prędkości

dodam ze jest tak tylko z lewym kołem prawe jest ok co radzicie dalej? ...

Opublikowano

Sorry ale podbijam wątek do góry bo zaraz już nie wytrzymam.

Mechanik powiedział mi ze tamte kloski były zdarte i troche potarły po tarczy i te muszą sie dotrzeć dlatego tak piszcza ale mi sie wydaje że powinno byc tak tylko podczas chamowania a nei cały czas jak jade pi pi pi to jest strzasznie wnerwiające nie wiem chyba zaraz się przelece z 50km żeby niby się dotarły i mam nadzieje ze zniknie to piszczenie bo jak nie to nie wiem co robić...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
moze tarcze ci przegrzalo. nie jest juz prosta i trze. jak miales tak zjechane klocki ze tarcza dostala po tylku to tarcze tez powinienes wymienic.

🙃🙃

Opublikowano

dostała ale tylko lewa dziwne moim zdaniem jest taki okrag jakby slad ze coś tarło ale mechanik pwioeidział ze to się unormuje samo...

Ale co piszczy moze i się skrzywiła ale sam już nie wiem