Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś odpaliłem auto po 3 tygodniowym postoju i po kilkunastu minutach jazdy zegary zaczęły zachodzić mi parą.

Czy ma ktoś z was jakieś sugestie skąd tam może brać się para.

Myślałem, że to może nagrzewnica, ale to by chyba parowała mi przednia szyba czy jakoś tak.

Czy to możliwe, że śnieg/woda zalegają gdzieś w zakamarkach i odparowując zaparowują mi zegary?

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano

Andrzej, na razie nie martw się tym - to raczej efekt wyziębienia auta, może też uwięzionej wilgoci, itd. Auto pewnie trzymałeś pod chmurą ?

Podejrzewam, że jak przejedziesz się 100km z dmuchawą i ogrzewaniem to znacząco przewietrzysz wnętrze i zapanuje lepszy klimat w środku.

Pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Hej,

Dokładnie tak było, stało pod chmurka jakieś 3 tygodnie i było na nim 20 cm śniegu który teraz stopniał. Jutro chyba się wybiorę pojeździć bo wygląda na to, że wilgoć zajrzała wszędzie.

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!