Skocz do zawartości

Turbina w TDS 318 Dostala Troche wody... POMOCY!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Na internecie znalazlem ze jest turbina do 318 TDS do sprzedania...

NIe ma zadnych luzow na wirniku kreci sie itd. ale zostala wymontowana z silnika w ktorym poszla pompa wody i turbinka dostala troche wody.... :roll: I chcialem sie zapytac czy cos moze byc nie tak jak dostala niby troche wody :?: :?: Bo wlasnie sie dzis aukcja konczy i zostalo jeszcze 1 H i sie zastanawiam wlasnie co zrobic zrezygnowac czy nie.... prosze o szybko odpowiedz:)

pozdrawiam

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano

A co ma wspolnego awaria pompy wodnej z ewentualna woda w turbinie,

woda do turbiny moze sie dostac jak bys wjechal w taka wode ze siegnela by do wlotu do filtru powietrza, 2 mozliwosc glowica sie tak rozleciala ze z plaszcza wodnego poszla woda do kolektora wydechowego.

Opublikowano
A co ma wspolnego awaria pompy wodnej z ewentualna woda w turbinie,

woda do turbiny moze sie dostac jak bys wjechal w taka wode ze siegnela by do wlotu do filtru powietrza, 2 mozliwosc glowica sie tak rozleciala ze z plaszcza wodnego poszla woda do kolektora wydechowego.

WLasnie mnie to tez dziwi w jaki sposob sie woda dostala do turbiny!!

Pytalem sie sprzedajacego i tak mi powiedzial.... :roll:

ale juz wygralem aukcje....

Wiec zobaczymy co dalej...

Opublikowano
panowie a zapodzieliście o tym iż turbina jest smarowana olejem :D a woda (płyn) do oleju może się dostać ,wiec turbina mogła być smarowana ( śmietana) powstała z mieszaniny oleju z wodą :!: :dance:
Opublikowano

Czyli jak była samarowana olejem z dodatkiem cieczy to łożyska slizgowe na bank dostaly po du... pytanie tylko jak długo samochód był tak używany z walniętą uszczelką czy glowicą.

No nic ale sam przekonasz sie u siebie czy bylo warto/nie warto ja bym jej na 100% nie kupił...

pozdro

sex, drugs and BMW...
Opublikowano
Czyli jak była samarowana olejem z dodatkiem cieczy to łożyska slizgowe na bank dostaly po du... pytanie tylko jak długo samochód był tak używany z walniętą uszczelką czy glowicą.

No nic ale sam przekonasz sie u siebie czy bylo warto/nie warto ja bym jej na 100% nie kupił...

pozdro

Niby pompa wody poszla i zagotowalo wode...

I od tego momentu nie bylo niby jezdzone samochodem!!

Ale musze sie dowiedziac w jaki sposob sie tam woda dostala bo mi tez kiedys pompa wody poszla przez moja glupote... Kiedys Jechalem z Katowic na wrocław A4 i jest tam kawalek drogi czaly czas w dol i tam ropedzilem autko tak ze zamknela licznik.... hehe i pompe szlak trafil... Ale Turbo zadnej wody nie dostalo.... Wiec sie tak zastanawiam....