Skocz do zawartości

<t>18 czy 17 cali</t>  

33 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

felgi piekne, tez sie ostatnio zastanawialem nad takimi,

z tego co gosc pisze to oryginaly.na cenach sie nie znam,ale moja zona tez mi zagrozila cichymi dniami jak cos bede jeszcze kombinowal z autem,wiec na razie odpuscilem,ale Tobie zycze powodzenia :mrgreen:

Opublikowano
felgi piekne, tez sie ostatnio zastanawialem nad takimi,

z tego co gosc pisze to oryginaly.na cenach sie nie znam,ale moja zona tez mi zagrozila cichymi dniami jak cos bede jeszcze kombinowal z autem,wiec na razie odpuscilem,ale Tobie zycze powodzenia :mrgreen:

No i stało się, felgi zakupione :norty: Żonę udobruchałem argumentem, że był to niezbędny zakup na firmę :mrgreen:

Chyba oszalałem na punkcie BMW! :dance:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

hej,

i jak się jeździ na 18stkach?

sam mam dylemat,

pogoniłem 17stki które mi się nie podobały,

i teraz myśle nad zakupem,

fakt ze do e39,

ale pytanie o komfort? i róznice?

i jnak z zębami?

Opublikowano
hej,

i jak się jeździ na 18stkach?

sam mam dylemat,

pogoniłem 17stki które mi się nie podobały,

i teraz myśle nad zakupem,

fakt ze do e39,

ale pytanie o komfort? i róznice?

i jnak z zębami?

Nie ma tragedii, niewielka różnica w komforcie w stosunku do 17 calowych obręczy, nawet powiem więcej - na drodze szutrowej, bez asfaltu lub z drobnymi dziurami jeździ się lepiej, bo nie czuć wyboi. Jedynie na asfalcie, gdzie są duże koleiny po ciężarówkach trzeba mocniej trzymać kierownicę. Jestem zadowolony, mimo że mam sportowe nastawy zawieszenia. Acha, ze względu na niski profil opony, trzeba uważać na krawężniki żeby nie uszkodzić, porysować felgi. Polecam :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja odpowiem krótko . To nie jest kraj na niski profil !!!. Miałem nawet 19" u siebie w E39 . Cieszyłem się jak zmieniłem na 16" . Teraz jeżdzę w obecnym na 17" RF (były fabrycznie) jest twardo jak "na wozie drabiniastym"

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska