Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym prosić o pomoc mając parę pytań odnośnie mojego BMW E39 1998r 2.5 TDS z 1998r przed liftem.

- Jak rozpoznać lampy czy są z Anglika i dobrze świecą

- Czy można zamontować lampy xsenonowe ( z soczewką od modelu po lifcie ) do przodu bez problemów bez instalacji a z samymi żarówkami xsenonowymi

- Czy da sie z tyłu zamontować lampy diodowe z białymi kierunkami?? słyszałem że jest problem, chciałem zaznaczyć że w moim autku jest pełny komputer...

Opublikowano
[...]- Jak rozpoznać lampy czy są z Anglika i dobrze świecąó

Podłączyć zasilanie do zamontowanej żarówki świateł mijania i poświecić na pionową powierzchnię. Granica światła i cienia w europejskiej lampie powinna od lewej strony do osi reflektora przebiegać poziomo, a od osi reflektora do prawej strony być odchylona o 15 st. w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara... Celem jest lepsze oświetlenie prawej strony drogi/pobocza, bliżej których jeździ się w ruchu prawostronnym. U Angoli w związku z tym, że ruch jest lewostronny jest odwrotnie. Asymetrię świateł mijania widać jak się stoi przed ścianą z włączonymi światłami...

- Czy można zamontować lampy xsenonowe ( z soczewką od modelu po lifcie ) do przodu bez problemów bez instalacji a z samymi żarówkami xsenonowymi

Nie wiem, ale coś na forum było na ten temat...

- Czy da sie z tyłu zamontować lampy diodowe z białymi kierunkami?? słyszałem że jest problem, chciałem zaznaczyć że w moim autku jest pełny komputer...

Da się, ale trzeba wyciąć dodatkowe otwory w metalowym gnieździe lamp i dokupić przetwornice, aby nie wyrzucało błędu o spalonej żarówce (LED o takiej samej jasności jak normalna żarówka ma ok. 15 mniejszą moc i brak właściwego obciążenia obwodu świateł postojowych komp odbiera jako przepaloną żarówkę)

pozdrawiam

theygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
do lamp angielskich, słyszałem że jest coś takiego jak wtopienie właśnie gdzieś przy silniczku czy to jest świecąca na prawo czy na lewo, tam jest taki otworek, i jest on przy jednej ze strzałek -->L i -->P słyszał ktoś o tym? bo np, jak kupi sie na giełdzie lampy to nie bedzie sie mieć pewności czy to nie anglik...
Opublikowano
Lampy z anglika nie mają homologacji na PL, co mozna sprawdzić bo na każdej lampie jest wytłoczona homologacja E..
www.alltech24.pl - oświetlenie led, xenon, ringi ccfl, markery led, pokrowce samochodowe, przetwornice napięcia, lampy robocze led

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=160bfe16170114a1][img]http://images41.fotosik.pl/1246/160bfe16170114a1m.jpg[/img][/url]
Opublikowano

to jest w takim miejscu, że trzeba zobaczyć:-)

jest to zrobione głownie do kontroli

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
a lampy anglika nadają sie do eurpejczyka?? bo coś słyszałem o tym że można przestawić lampę na to żeby świeciła na prawo...