Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chciałbym się poradzić może ktoś wie dlaczego tak się stało? Po wymianie płynu od wspomagania ATF II Mobil-a moje auto to: E36 320i. Zrobiłem tak jak było opisane w zrób to sam czyli samochód do góry spóściłem olej z maglownicy też wyleciało odkręciłem dodatkowo przewód od pompy. Po zalaniu nowego płynu wspomaganie bardziej mi stępiało tak jak by w amglownicy niebyło tyle płynu ile potrzeba!! bo i weszło mi aby 0.8 litra a słyszałem ze wchodzi więcej.
Opublikowano
Płynu wchodzi około 1,2 litra. A odpowietrzyłeś układ?

A mógłbyś podpowiedzieć jak odp. układ bo nie robiłem tego byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam

Opublikowano
Zostawiasz otwarty zbiorniczek od plynu, na włączonym silniku krecisz kierownica kilka razy w jedną i drugą stronę. Sprawdz poziom plynu, jeżeli ubyło to znaczy, że układ był zapowietrzony, i dolej płynu. Jeżeli to nie pomoże to napisz, poszukamy dalej :wink:
Opublikowano
a to zagadka kurde :doh: ja raz robiłem pełną wymianę i powiedziałem że nigdy więcej :arrow: po spuszczeniu i zalaniu nowym olejem miałem tak że chwilę pompa tak trzeszczała nim się odpowietrzyła że aż mi jej szkoda było :jawdrop: po chwili przestała ale szok :shock: . teraz to jak mam wymianę oleju w silniku to i ze wspomagania zawsze spuszczam wszystko ze zbiorniczka nie z całego układu i zalewam nowy olej :arrow: ATF DIII mobil 1 i jest MIODEK :cool2:%5B428%3A480%5Dhttp%3A//images46.fotosik.pl/72/321d164ea86ce23e.jpg
Opublikowano
Według instrukcji :lol: odpowietrzyłem wspomaganie i można powiedzieć że się poprawiło bo widziałem pełno pęcherzyków powietrza na oleju a po jakimś czasie już nic nie było. Ale oleju nic nie dolewałem zostało przy 0.8 litra. Być może nie usunąłem wszystkiego starego oleju. Pozdrawiam.
Opublikowano
Napewno wszystko nie zleciało! ale radze kontrolować przez najbiższy czas poziom płynu(zapobiegawczo i dla spokojnego sumienia :wink: ) Pozdrawiam