Skocz do zawartości

525 TDS Touring - OPINIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
powiem tak ja swego TDS kupiłem e34 z końca produkcji 1996 z Niemiec kupiłem od znajomego jak go kupiłem miał 150tys km 100% oryginalny a na dzień dzisiejszy mam 199tys a jeżdżę nim od maja 2008 i dużo nie dąłem za jego wyniósł mnie 8.5tys zł i jest w dobrym stanie oczywiście wszystko wymieniam na czas np oleje i części eksploatacyjne i jestem z jego bardzo zadowolony
Opublikowano
jeżeli ktoś myśli że kupi tdsa troche drożej i będzie jeżdzić bez problemów to sie żdziwi

Przez pisanie takich bzdur potem ludzie dają się oszukiwać bezwzględnym handlarzynom cofającym liczniki na potęgę. Puknij się chłopie w głowę zanim drugi raz napiszesz taką "mądrość". Jak słyszę podejście ludzi na zasadzie "a co za różnica ile auto ma przejechane, pewnie i tak ma cofnięty licznik" to mnie krew zalewa. Widać jak wypaczyły się poglądy i myślenie w naszym kraju przez masowy zalew samochodów z cofanymi przebiegami i przez baranów co takie auta kupują.

Chłopie chyba powinieneś wziąść sobie od czasu do czasu relanium :norty: chyba nie zrozumiałes o czym napisałem ale to nic każdy ma prawo do wypowiedzi ,a poglądy na temat samochodów ich typu i co by kupił a czego nie i z jakich powodów to każdy ma swoje doświadczenia więc uszanuj czyjeś zdanie a nie tak od razu "puknij sie w głowe" czy tam jakieś "barany" jeżeli chcesz sie wypowiadać na jakiś temat to ze spokojem proponuje i pozdrawiam :wink:

Opublikowano

Jeździłem tds-em w E34, sprzedałem gdy miał nakręcone ok.400.000km, ludzie jeżdżą nim dalej, teraz od dwóch lat użytkuję tds-a E39 touring, kupiłem gdy miał 140.000km, teraz mam nakręcone 280.000km, może nie eksploatuję go zbyt nerwowo czy sportowo, ale jeżdżę codziennie tylko po mieście plus czasami długie traski, oleje i inne takie eksploatacyjne wymieniam na czas i spisuje się bezproblemowo. Przy około 220.000km zaczęło kapać z pod pompy wtryskowej, naprawa kompleksowa w boschu, 1000zł z gwarancją na rok załatwiły sprawę. Tds jak był eksploatowany "normalnie" jest dobrym wyborem, ale zgadzam się z jednym z kolegów, że warto kupić ze znanego źródła, wtedy nie kupisz auta do naprawy tylko do jazdy.

Pozdrawiam.