Skocz do zawartości

530d Touring po FL - przeciek wody do kabiny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj zauważyłem bardzo dziwną i niepokojącą usterkę. Otóż po dzisiejszej odwilży na prawym słupku przedniej szyby (tam gdzie jest kurtyna pasażera) zauważyłem zaciek wody. Dosyć mocny, bo kropelki kapały z niego na deske :shock:

Wcześniej nawet przy deszczu itp nic się nie działo.

Nie mam relingów, nic nie było doczepiane w tym miejscu (np. CB). Moje pytanie. Czy są w tym miejscu w dachu jakieś otwory do odprowadzania wody, czy coś takiego. Może coś się zapchało albo stało się z tą cieniutką uszczelką, która idzie wzdłuż całego dachu aż do klapy z tyłu? Ale trudno mi uwierzyć, że jest tam po prostu przelot do środka kabiny... Może komuś się to już przytrafiło i podzieli się wiedzą.

Dziękuję

Pozdrawiam

Sześciocylindrowiec swobodnie poruszający wyobraźnię

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano
Jak masz szyberdach to w słupku jest kanał. Może niedrożny? :?
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
moze wlasciciel przed toba wymienial szybe ,i po czasie puscilo. proponuje wsadzic do srodka osobe ,ktora bedzie obserwowac ,a druga osoba polewa bedzie z weza auto . jest to wg.mnie najlepsza metoda.
Opublikowano (edytowane)
Jak masz szyberdach to w słupku jest kanał. Może niedrożny? :?

Mam i sprawdzę to. Nawet mi do głowy nie przyszło. Dzięki.

Teraz dopiero mi przyszło do głowy. Jak w razie czego "udrożnić" ten kanał?

Edytowane przez upuaut

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano
moze wlasciciel przed toba wymienial szybe ,i po czasie puscilo. proponuje wsadzic do srodka osobe ,ktora bedzie obserwowac ,a druga osoba polewa bedzie z weza auto . jest to wg.mnie najlepsza metoda.

Raczej nie. Poza tym cieknie z punktu wyżej położonego niż górna krawędź szyby.

Pozdrawiam

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano
Też tak miałem. Otwórz szyberdach i patrząc od góry poszukaj takich otworów w które powinna wpływać woda. Polej pod szybę w tą rynienkę wodę butelką i powinna wypłynąć pod progiem przy przednim kole. Jeśli woda nie spływa ciurkiem to zatkane kanaliki. Przedmuchałem to kompresorem na stacji i jest ok.
Opublikowano
Też tak miałem. Otwórz szyberdach i patrząc od góry poszukaj takich otworów w które powinna wpływać woda. Polej pod szybę w tą rynienkę wodę butelką i powinna wypłynąć pod progiem przy przednim kole. Jeśli woda nie spływa ciurkiem to zatkane kanaliki. Przedmuchałem to kompresorem na stacji i jest ok.

Tak. Dokładnie tam był problem. Dzięki wszystkim za odzew i Jackowi za fotki.

Do Moderatorów, można zamykać.

Pozdrawiam

-=GHOST IN THE SHELL=-