Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Właśnie zostałem posiadaczem siódemki i w związku z tym że chciałbym podłączyć własny sprzęt audio tzn. Radio Alpine 9887r, 2 wzmacniacze i ewentualnie wykorzystać zmieniarkę która jest standardowo na wyposażeniu auta, od czego zacząć bo na pulpicie jest gówniany kaseciak i niezbyt ciekawe navi ale nie chciałbym tutaj nic rozpruwać, może jest wszystko w bagażniku ale jeszcze tam nie zaglądałem rozważałem żeby zamontować radyjko na tylnej półce ale skąd przewody? z bagola? Proszę o wszelką pomoc zanim pojade do Caraudio wydać parę baniek. Pozdro.

Edytowane przez Maxtoto
Czy ktoś zamawiał BMW?
Opublikowano
Witam.

Właśnie zostałem posiadaczem siódemki i w związku z tym że chciałbym podłączyć własny sprzęt audio tzn. Radio Alpine 9886r, 2 wzmacniacze i ewentualnie wykorzystać zmieniarkę która jest standardowo na wyposażeniu auta, od czego zacząć bo na pulpicie jest [bAD] kaseciak i niezbyt ciekawe navi ale nie chciałbym tutaj nic rozpruwać, może jest wszystko w bagażniku ale jeszcze tam nie zaglądałem rozważałem żeby zamontować radyjko na tylnej półce ale skąd przewody? z bagola? Proszę o wszelką pomoc zanim pojade do Caraudio wydać parę baniek. Pozdro.

ło

odpowiem Tobie tak: gra nie warta świeczki,zainwestowane pieniądze nijak sie beda mialy do jakosci dzwieku.Ogolnie ciezko dobrze naglosnic e38 w miare rozsadnych pieniądzach.A temat audio w e38 (bez dsp) to tragedia

Opublikowano
Szkoda, że nikt nie chce podjąć tematu. Spróbuję pogrzebać sam. Uwierz mi że miałem ten zestaw w E34 kombi i grało obłędnie. Ówcześnie nikt nie przewidział miejsca dla głośników np. w drzwiach więc zamontowałem tam panele i posadziłem 16,5 cm od Hertza, 2 wzmaki i woofer a w dachu były 2 helixy 16,5cm a pod radyjko alpine 9887r podpiąłem syczki.Skoro w starym aucie to zagrało to co dopiero tu gdzie standardowo mam głośniki tam gdzie powinny być, chcę je tylko wymienić na Hertze i jakoś zamontować tego kozaka od Alpina. Może ktoś ma jakieś doświadczenie w stylu gdzie lecą przewody i jak się do nich dostać. Myślę że temat ciekawy bo 7 jak najbardziej zasługuje na porządne granie.
Czy ktoś zamawiał BMW?
Opublikowano
w bagażniku masz wszystko i tylko tam. Na konsoli masz tylko skromną wiązkę która steruje resztą czyli tunerem wzmakiem czytnikiem nawi i zmieniaczem. Po lewej stronie w bagażniku masz całą elektrownie. Z tamtąd rozchodzą sie przewdoy na poszczególne głośniki. Swoją drogą jak będziesz kombinował i np zbędna będzie Ci oryginalana zmieniarka to chętnie odkupię. Jak coś to pisz na PRIV. Pozdrowionka i powodzenia w przeróbach, bo według mnie będzie potrzebne :cool2:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Podjąłem się zadania i udało się radio hula wzmaki wpięte kondensator i woofer. Głęboko w bagolu po lewej stronie znalazłem jakiegoś Bekera Bm-24-wywaliłem, znalazłem rozpiskę złącza "bawaria" i poprułem co mi było potrzebne, radio zamontowałem pod podłokietnikiem na tylnej kanapie -musiałem pozbyć sie tylko skisacka- jest pilot więc nie ma problemu. Zmieniarka niestety nie podejdzie bo Alpine ma cyfrowe wejście. Głośniki zostały standardowe dodałem 2 Hertze 16.5cm na tylną półkę. Teraz to dopiero gra. Opłacało się troche ponurkować w bagolu po takim zabiegu nawet audiomaniak będzie zadowolony ja byłem w szoku :lol:
Czy ktoś zamawiał BMW?