Skocz do zawartości

supersprint zamiast kata w 325 Coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos montowal zamiast katalizatora zamiennik firmy SuperSprint nr 785402 (http://www.supersprint.com/homeuk.htm), jak to chodzi? jest jakis basowy dzwiek :lol: ? w przyszlosci chce zmienic takze kolektor wydechowy dlatego mysle o supersprincie(tylko ta cena!)

w Polsce mozna go kupic tutaj:

http://www.vemapol.com.pl/

785402 Zamiennik katalizatora (SuperSprint) cena: 1 459,00 zł moze gdzie sa tansze?

Moze zna ktos inne sklepy co oferuja wydechy supersprint?

Opublikowano
Powiedz Witek czego oczekujesz po wywaleniu katalizatora.Robisz to dlatego że rozsypał CI się kat czy naszło Cię na wymianę wydechu na nieco bardziej sportowy ?
Opublikowano
chcialem wywalic KATA, jest oryginalny i ma 147 tys km, jak sie stuknie w kanale w puszke to wszystko jest tam luzne, takze musze go raczej wymienic, a w przyszlosci chce miec caly prawdziwy sportowy wydech, dlatego mysle o SuperSprincie.
  • 6 lat później...
Opublikowano

Widzę stary wątek.

Naprawdę nikt tego nie montował?

Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano
supersprint jest super tylko bardzo drogi, zapytaj w mgmotorsport, np wydech końcowy do 318Ti 750zł, zamiast kata proponują tam tzw kondensatory około 100zł/szt, ja wyciąłem katy w obu autach i zastąpiłem je tłumikami środkowymi, w z3 jest wydech końcowy lewa strona z z3 M i jest ciszej, natomiast osiągi odczuwalnie lepsze a w 318Ti wydechy końcowy i środkowy są fabryczne i nowe, a w miejsce kata trafił wydech środkowy i raz, że autko ładniej brzmi :D :D :D a dwa zaczęło w końcu przyspieszać :D :D :D
Opublikowano

Akurat mam możliwosc kupić kat od SS za nieduże pieniądze, aiec sie zastanawiam czy warto.

Czy nie będzie za głośno, czy nie rozluźni ukłądu.

Będziesz Mógł Więcej
Opublikowano
A to od supersprinta to jest sportowy kat... o ile się nie myle, poza tym ja jeżdze na żółtych blachach i skoro na rpzeglądzie nic nie mówili jak był przelot....
Będziesz Mógł Więcej