Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od pewnego czasu zaczął mi migać prawy ksenon i od czasu do czasu palił mi się błąd na kompie prawego światła , po minucie gasł , teraz mi już świeci cały czas , dodatkowo jak zapale światła pozycyjne to żarówka się nie pali - natomiast żarzy się kierónkowskaz , jest to tylko na światłach pozycyjnych , na krótkich jest ok oprócz tego że ksenon miga

ewidentnie mam gdzieś zwarcie ,

od czego zacząć poszukiwania ??? miał ktoś podobny problem ???

denerwuje mnie ten palący się błąd na desce

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
witam, w e46 tak jest że jak sie spali lub niełączy żarówka w pozycij to automatycznie zapala kierunek więc to jest normaln(bynajmniej w coupe).Co do xenonu to sprawdz wszystkie kostki od lampy ewentualnie mozesz sprawdzić żarnik zakładająć z drugiej lampy.
Opublikowano

Dzięki za rady , będe dłubał , xenon myśle że jest ok bo świeci tylko tak miga wiec bardziej mi się wydaje że to coś z elektryką

ostatnio troche w terenie śnieżnym pojeździłem i ten żarzący kierunek pojawił mi się po tych jazdach

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

dzisiaj już mam inny efekt

ksenon zapala się na 2-3 s normalnie a później świeci na pomarańczow dając niewiele światła , pech że akurat jutro się wybieram w trase

spróbuje zamienić je i zobacze ale chyba własnie mi się skończył ksenon

jakie plecacie ???

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

zamieniłem ksenony miejscami i wychodzi na to że wina żarówki , złą zostawiłem po lewej stronie , troche się namęczyłem z kopułką ale całość mi zajeła mniej niż 10 minut :) jednak forum się przydaje bo na początku chciałem lampe wyjmować :))

tylko że bład na desce mi nadal się świeci i na pozycyjnych świeci mi się kierunkowskaz

wychodzi na to że coś mam z elektryką trafione po prawej stronie bo i ksenon i pozycje szlag trafił ,

ponawiam pytanie

jakie ksenony polecacie no i pozycje :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

szukam na allegro i od razu mam pytanko

czy moge mocniejszą żarówke włożyć bez szkody przetwornicy czy jednak włożyć taką samą

powiem szczeże że dość słabo mi świeci ten ksenon i wolałbym mocniejsze żarówki zakupić

znalazłem taką też informacje

"Oryginalnie żarówki występują tylko w temperaturze 4300K. Od 2004r występuje tylko 1 rodzaj barwy 4300K ( uwarunkowanie przepisami ). Wszystkie inne temperatury są wynalazkami bez homologacji np.: 8000K, 10000K, 12000K, 14000K itd."

wyczytałem że 6000k też są homologowane :)

wiec chyba przetwornicy nic nie bedzie jak włoże np 6000k , teraz już rozumiem czemu w starej becie hidy mi lepiej świeciły od obcnych w orginałach

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

ksenon po zamianie jak do jechałem do wrocka mi się rozpalił i świeci już ok ale jak wczesniej mruga wiec zaopatrze się w żarówki tak czy siak

rozumiem że nikt jeszcze nie wymieniał ksenonów , kupie te mocniejsze bo nie jestem zadowolony z obecnych

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS