Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
panowie zgasiłem w piątek normalnie samochód cały weekend nie jeżdziłem nie było mnie w domu dziś chciałem jechać do pracy i samochód nie odpala objawy są takie że na poczatku już prawie łapał wiec myśle sporo stał to nie będę meczył rozrusznika wiec odpuściłem i po chwili po ponownym nagrzaniu świec znów chciałem odpalić ale silnik zachowywał się już tak jak by nie było paliwa nie wiem o co chodzi z tłumika idzie dym jak kręce ale biały płyn olej w normie dodam że nie skasowałem inspekcji i jest na minusie czy możliwe że komputer zablokował mi silnik czy może padła pompa pomocy i z góry dzięki za wszystkie sugestie i podowiedzi Edytowane przez marcin55
moc jest z nami
Opublikowano

nic Ci komp nie mógł zablokować.

Na odległość więcej sie nie doradzi.

Nie wiem jak w Białystoku ale u mnie przez weekend w nocy było nawet -14 więc mogło ci najzwyczajniej zamarznać paliwo. Pompa to ostatnia i najgorsza alternatywa wiec nawet o tym nie myśl i nikomu nie wspominaj, bo tylko możesz podsunać mechanikowi pomysł na 'oskubananie' klienta.

i popraw tytuł wątku.

Zbir
Opublikowano
Bylem w weekend w Bialym i faktycznie mrozy po -15 byly. Tak wiec moze parafina sie wytracila w paliwie i temu nie pali. Postaw auto w cieplym na kilka godzin i sproboj odpalic, ewentualnie na przyszlosc dolewaj srodek do diesla na mrozy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witaj

Na początku roku miałem podobny przypadek. Kręciłem rozrusznikiem i już prawie zaskakiwał, ale nie odpalił. Wepchnąłem auto do ogrzewanego warsztatu, (podłączyłem dla pewności prostownik) poczekałem z 2 godziny i auto odpaliło na dotyk.

Nie wiem na 100% co było przyczyną nieodpalenia: albo przymarznięte paliwo, albo aku szwankuje (roczny Bosch S4 80Ah - regularnie doładowywany prostownikiem).

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
już panowie po kłopocie zrobiłem tak ja pisaliście auto wprowadziłem do garażu naładowałem aku i odpaliło i jest ok znajomy uważa że to wina paliwa może jest to prawda zazwyczaj tankuje na orlenie ostatnio zatankowałem na bp no nie wiem co o tym sądzić pozdrawiam i wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi i sugestie
moc jest z nami
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja miałem paliwo z shella. Trudno powiedzieć czy było złe.(polecam od jesieni lać deseprator). Czytałem w wielu postach że wielu użytkowników aut narzeka na paliwa w bp.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg