Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pewien problem z moją E30 chodzi o to ze podczas jazdy oczywiscie po nierownosciach cos stuka i czuć takie jakies drgania w kierownicy sprawdziłem zawieszenie wymieniłem tuleje w wachaczach i nic nie pomoglo co to moze byc za przyczyna tego moze cos w maglownicy jesli ktos by cos wiedzial wiecej na ten temat prosze o odp pozdrawiam Wszystkich ;)
Opublikowano
może być maglownica, drążki kierownicze lub końcówki drążków kierowniczych,. Jeżeli stuk jest twardy ( metaliczny ) i to może być luz na listwie przekładni kierowniczej
BMW... and nothing else matters
Opublikowano

witam

miałem identyczne objawy a diagnoza (przynajmniej u mnie):

wybite sworznie zewnętrzne te łączące kolumne MCphersona z wachaczem. Dla pewności wymieniłem zewnętrzne i wewnętrznea zeby zapomnieć o przednim zawieszeniu na dlugi czas zmieniłem dla spokoju końcówki drążków i tuleje wachaczy. Po tym zabiegu stukotanie ustało a autko prowadzi sie o niebo lepiej po prostu jedzie jak po szynach. Niestety w domowych warunkach trudno jest je wymienić, gdyż potrzebna jest prasa ( ja miałem do dyspozycji calkiem nieżle zaplecze warsztatowe). Bez prasy nie podejmuj sie wymiany ja za pierwszym razem az sie głupio przyznać zniszczylem jeden sworzeń i połamalem calkiem spore imadlo ale coż za nauke trzeba płacic. Z prasą chwilka roboty.

obecnie po tym zabiegu przejechane 30 tysięcy km i narazie wszystko OK

A części kupowałem Ruville - polecam

pozdrowionka