Skocz do zawartości

Nierowna praca silnika po zamontowaniu audio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich :) Mam maly problem otoz po zamontowaniu nowego sprzetu audio chodzi o wzmacniacz oraz skrzynie jbl wszystko po 300W RMS silnik zaczyna nierowno chodzic na biegu jalowym a swiatla minimalnie przygasaja podczas sluchania. O co chodzi ? Ako za slabe, za mala pojemnosc, czy moze zamontowac kondensator ?? Czy moze ktos sie spotkal z podobnym problemem ? :modlitwa:
Opublikowano

masz problem z masą w samochodzie

jak puściłeś przewód masowy z wzmaka?? chyba takim samym kablem jak + i że obydwa idą do akumulatora, a nie gdzieś do karoserii, oczywiście o takich elementach jak bezpiecznik na kablu + nie trzeba wspominać

lepiej sprawdź to szybko bo możesz mieć jakieś zwarcie w instalacji

Opublikowano
  • Autor
a wiec tak to wyglada kabel + jest gruby i idze prosto od akumulatora i jest bezpiecznik zamontowany tez.....a masa to tez taki kabel jak + tez gruby, ale podlaczonego go mam do karoseri w bagazniku.... a myslicie ze to przez ta mase, to moze tak wplynac na prace samochodu ze nie jest - do aka podlaczone ??
Opublikowano
Ja mam do aku i jest to samo. Wydaje mi się że będzie potrzebny kondensator. Światła migają pewnie tylko przy basie. Wiec na moje za mało prądu. Kondensator rozwiąże problem bo wyreguluje ubytki w prądzie podczas dużego poboru

Moje auto.................................

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=727088#727088

Opublikowano
kolega wisnia ma racje
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza