Skocz do zawartości

Szyby elektryczne same sie opuszczają po otwarciu samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wczoraj rano ide do samochodu otwieram go z pilota, a on ciach szyby zaczynaja sie odsówać. Dziś rano to samo, niby nic strasznego ale lod dzis rano mialem na szybach i te uszczelki od zewnetrznej strony sie w koncu zniszcza, mieliscie taki problem? wiem ze jak przytrzymam na pilocie otwieranie auta to szyby sie odsuna, tak wiec albo to sie pilot sfajczyl albo elektronika w aucie? macie jakies pomysly? dodam tylko ze mam jeden kluczyk i innym nie jestem wstanie sprawdzic czy to samo sie dzieje. pzdr
Opublikowano (edytowane)

otwierales w ostatnim czasie auto z kluczyka? (nie z pilota) jesli tak, to prawdopodobnie przyczyna jest ciegno pomiedzy klamka a zamkiem w drzwiach kierowcy. jezeli nie, to przyczyn moze byc wiele, u siebie walczylem z tym pol roku, sprawdzajac wszystko, dopóki nie znalazlem przyczyny.

ps. i tak masz dobrze, bo u mnie sie szyby spuszcaly kiedy chcialy przy zamknietym aucie:/

Edytowane przez bartas_pn
Opublikowano
mialem ten sam problem, sprawdzalem juz masy, modul centralnego, bledy centralnego, ale to nie to. poprostu ciegno od zamka kierowcy, ktore idzie do klamki nawala, przyczyna moze byc woda ktora sie tam dostala. zdejmij tapicerke z drzwi i otwierajac z kluczyka drzwi reka przesuwaj ciegno
Opublikowano
no to dzis na maxa, rano wychodze z domu, patrze a tu szyby wszystkie w dol poopuszczane, to w dodatku drzwi rozryglowane, wypialem akumlator i poczekam az sie cieplo zrobi do rozbierania boczkow, eehhhh, przynajmniej nic nie zginelo. pzdr
Opublikowano
Coś mi się zdaje, że modu komfortu się posypał. To właśnie on jest odpowiedzialny za szyby, centralny itd. Musisz jechać do jakiegoś speca od elektroniki żeby zobaczył Ci ten moduł. Jest on pod schowkiem pasażera.
Opublikowano

Mam podobny problem juz od kilku miesiecy i sobei z nim nie poradzilem. U mnie sam wlacza sie alarm a jak zostawie otwarty samochod zeby alarm sie nie wlaczal to szyby same zjezdzaja na dol.... Z kluczyka w ogole nie moge go otworzyc. Kreci sie w zamku ale nic sie nie dzieje...

Ostatnio podchodze do niego. Otwieram z pilota i alarm sie wlaczyl razem z otwarceim drzwi.

W ogole u mnie modul komfortu jest zamotany. Jak wcisne raz otwarcie drzwi to szyby zjezdzaja. Jak wcisne dwa razy otwarcie drzwi to wtedy ejst ok samochod otwarty i szyby nie zjezdzaja,ale czasami jest to uciazliwe. Jak drugi raz nie zalapie to szyby w dol:( Elektryk probowal juz przeprogramowac kluczyk zeby bylo normalnie i nic to nei dało:(

Opublikowano
Wczoraj rano ide do samochodu otwieram go z pilota, a on ciach szyby zaczynaja sie odsówać. Dziś rano to samo, niby nic strasznego ale lod dzis rano mialem na szybach i te uszczelki od zewnetrznej strony sie w koncu zniszcza, mieliscie taki problem? wiem ze jak przytrzymam na pilocie otwieranie auta to szyby sie odsuna, tak wiec albo to sie pilot sfajczyl albo elektronika w aucie? macie jakies pomysly? dodam tylko ze mam jeden kluczyk i innym nie jestem wstanie sprawdzic czy to samo sie dzieje. pzdr

mialem ten sam problem u siebie jakis czas temu. ogolnie jesli sie nie myle zamek od kierowcy czy cos wokol niego zostalo wymienione i ok:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam podobny problem juz od kilku miesiecy i sobei z nim nie poradzilem. U mnie sam wlacza sie alarm a jak zostawie otwarty samochod zeby alarm sie nie wlaczal to szyby same zjezdzaja na dol....(

Co do alarmu tez miałem taki problem ale szyby mi sie same nie chowały. Do wymiany miałem ta kostke pod maska gdzie wpina sie przewód od alarmu.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Masakra! Problem znowu powrocil. O 2 w nocy sie wlaczyl a pozniej bylo juz ok. Wieczorem znowu do niego ide i alarm nie wyje ale awaryjne mrugaja. Nie moge nigdzie zostawic otwartego bo wtedy szybby same zjezdzaja. Raz jest tak ze i alarm i awaryjne, raz tylko alarm, raz tylko awaryjne. Jutro rano szukam dobrego elektryka ale podpowiedzialbym mu cos mniej wiecej. Czy to mzoe byc cos od tego w drzwiach kierowcy?
Opublikowano
Masakra! Problem znowu powrocil. O 2 w nocy sie wlaczyl a pozniej bylo juz ok. Wieczorem znowu do niego ide i alarm nie wyje ale awaryjne mrugaja. Nie moge nigdzie zostawic otwartego bo wtedy szybby same zjezdzaja. Raz jest tak ze i alarm i awaryjne, raz tylko alarm, raz tylko awaryjne. Jutro rano szukam dobrego elektryka ale podpowiedzialbym mu cos mniej wiecej. Czy to mzoe byc cos od tego w drzwiach kierowcy?

drzwi kierowcy zamek, czy tam ciegno:)

na 100%

no moze na 99%

pisalismy juz tu:)

mialem identiko, przez pare dni trzymalem go w garazu;p

najgorszy byl pierszy raz bo wyszedlem na 30 minut do marketu i jak wrocilem to...:D

ale ludziom chyba nie chcialo sie wierzyc ze nikt tam nie siedzi przy otwartych oknach:)

pewnie ratowalo mnie to ze mam z tylu przyciemnione i sie bali;P

Opublikowano
hm... Tylko jak ja mam zamkniety samochod to mi szyby nie zjezdzaja... Tylko wlacza sie alarm albo awaryjne. Jak zostawie otwarty wtedy szyby zjezdzaja... No ale chyba od tego zaczne:) Wielkie dzieki z pomoc...
Opublikowano
hm... Tylko jak ja mam zamkniety samochod to mi szyby nie zjezdzaja... Tylko wlacza sie alarm albo awaryjne. Jak zostawie otwarty wtedy szyby zjezdzaja... No ale chyba od tego zaczne:) Wielkie dzieki z pomoc...

a no prawda, nie spojrzalem na nick wiec myslalem ze to ciagle autor tematu:)

tak czy siak i tak bym to sprawdzil, choc moze komputer jesli cos z alarmem moglby wykazac

no i jeszcze z tego co czytalem wiazka pod bodajze dywanem po stronie pasazera sie znajduje jakas i ona mogla dostac wody :roll:

Opublikowano
autor postu pisze ze same mu szyby zjezdzja i naprawde rozbieralem juz i jezdzilem po mechanikach z kazdym podzespolem i na pewno odpowiedzialne jest za to ciegno, zamek. jezeli chodzi o ten zalaczajacy sie alarm, to przyczyna z pewnoscia inna, czytalem juz o tym gdzies na forum