Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko

ostatnio zauważyłem że w mojej e34, którą mam od ok 2 tyg :D bez powodu zeruje się licznik dzienny :| nie kumam dlaczego

Opublikowano
jak masz problemy z akumulatorem to normalne następstwo, jak nie masz to nie pomogę :?

problemów z akumulatorem raczej nie mam ale mam alarm, któremu też lubi czasem odbić, nie wiem nawet czy to nie jest powiązane...

Opublikowano
jak masz problemy z akumulatorem to normalne następstwo, jak nie masz to nie pomogę :?

problemów z akumulatorem raczej nie mam ale mam alarm, któremu też lubi czasem odbić, nie wiem nawet czy to nie jest powiązane...

To musisz przyuważyć czy Ci ten alarm nie rozładowuje aku. Jak jeździsz często to nie zauważysz że jest słaby - przynajmniej ja tak mam że kręci mi nawet przy napieciu10,5V :!: sam się dziwie :) .

najlepiej żeby to całkowicie wykluczyć sprawź napięcie po nocy prawidłowe ma być 13,2+-. jak nie to może poszukaj w postach pod EPROM - ale to tylko moje zdanie.

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
Było już o tym duuużo. Trzeba by wymienić kondensatorki. Poszukaj :search:
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
Było już o tym duuużo. Trzeba by wymienić kondensatorki. Poszukaj :search:

albo tak :mrgreen:

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
Czeka Cie wymiana akumulatorkow/kondensatorkow (jak zwal tak zwal) spisz oznaczenia, idz kupc do sklpeu, rozkrec zegary wymien, poskladaj zegary i ciesz sie ze sam zrobiles, mi to zajelo 23 min :)) Ale pile piwko w miedzy czasie :mrgreen: