Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj popadał śnieg-więc jazda na plac pod stadionem Lecha ;-).

Wyłączyłem radio-w aucie cicho.Postanowiłem trochę wprawić się w jeździe w zimowych warunkach.

Zastanowił mnie dziwny odgłos dobiegajacy gdzieś z okolic drążka kierownicy,gdzieś pod nią.Takie jakby lekkie chrobotanie na kierownicy podczas aktywacji systemu w czasie poslizgu.Może ktoś to u siebie sprawdzi?

Zaznaczam,że to nie to "chrobotanie" charakterystyczne przy takich "wyczynach" gdy hamowane sa koła-to nadal wystepuje ale jest to normalne.Niepokoi mnie natomiast ten dziwny odgłos dobiegajacy spod kierownicy (gdzieś ta okolica pod lewym kolanem).

Będę wdzięczny za sugestie.

p.s.te odgłosy to takie jakby "cykanie" głuche.

p.s.2. czy aktywacja systemu to także ingerencja w układ wspomagania kierownicy?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

Będę wdzięczny za sugestie.

p.s.te odgłosy to takie jakby "cykanie" głuche.

p.s.2. czy aktywacja systemu to także ingerencja w układ wspomagania kierownicy?

odglos conajmniej dziwny, przez ostatnie dwa dni wyjezdzilem pol baku slizgajac sie pod supermarketami i nigdy nie mialem takiego odglosu.

tyle tylko ze ja wylaczam DTC przed zabawa... ale nawet jak mam wlaczone to tez nic nie slychac w czasie jazdy (a lubie czasem dodac wiecej gazu zjezdzajac z ronda)

mialem natomiast dziwny dzwiek dobiegajacy z okolic prawego kola ale byl to zuzyty drazek kierowniczy...

tak czy inaczej u mnie zadnego cykania ani tym podobnych dzwiekow nie ma przy slizganiu sie.

Opublikowano
Ja po wylaczeniu DTC nic nie slysze zadnego pukania cykania nic..cisza.Przy wlaczonym tez cisza kompletna badz mam za slaby sluch :)
Opublikowano
Ja po wylaczeniu DTC nic nie slysze zadnego pukania cykania nic..cisza.Przy wlaczonym tez cisza kompletna badz mam za slaby sluch :)

muzykę musisz przyciszyć ;)

Opublikowano
Wydaję mi się, że myślę o tym "cykaniu" o któym piszesz. Jest to jak najbardziej normalne. Pewnie jest to dźwięk jakiejś odcinanej pompy.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
A ja jak wyłączam wszystkie systemy i ślizgam się na śniegu to mam wrażenie ze zaraz mi samochód przewróci na bok. Tez macie takie wrażenie? Czy z moja glowa już jest coś nie tak?? :doh: I czy jest taka możliwość aby przy raptownym skręcie przy prędkości 30-50km/h przewróciło mnie na śniegu ?? :D
Opublikowano
Jak trafisz na krawężnik to pewnie możesz się obalic :twisted2:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)