Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Własnie czeka mnie nawy wydatek w mojej BMW 525 TDS. Padł mi na amen akumulator i musze zakupić nowy. Jakiej firmy polecacie ? Może coś jeszcze na temat parametrów.

Pozdrawiam

Opublikowano
Poszukaj na allegro, jest gośc o nicku Felgiaku, sprzedaje orginały do BMW, Audi i VW, po naprawde przyjaznych cenach a porównywalnych z cenami mniej znanych marek w hurtowniach moto.Akumulatory nowe najstarsze to połowa 2008 roku.Sam kupiłem u niego przed wakacjami aku do mojej E-39 a tydzień temu do drugiego auta, Audi A6 i wszystko gra i tańczy.
Opublikowano
Polecam ZAP SZNAJDER są w całości polskim opracowaniem produkowanym wyłącznie z polskich podzespołów. Solidna firma od kilkudziesięciu lat produkująca aku.
Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
Polecam ZAP SZNAJDER są w całości polskim opracowaniem produkowanym wyłącznie z polskich podzespołów. Solidna firma od kilkudziesięciu lat produkująca aku.

Hmm może i są w całości polską firmą i sprzedają swój pomysł i inowacje, ale jeśli przypatrzyc się icj cennikowi na stronce który jest z 2007 roku to ceny mogą porazic prądem :D to za takie pieniądze pewnie można by kupic w sklepie Varte albo coś innego. Ja u tego chłopa na allegro za aku do mojej e-39 zapłaciłem 450pln a do A6 400pln, zaznaczając iż są to orginały w obu przypadkach.Jeden 98Ah a drugi 95Ah.

Opublikowano
to też żadna rewelacja, ja za Centre Future dałem w sklepie 450zł. W serwisie gość mi odradził akumulator bo robi go Bosch a to szajs i do tego kosztuje 580zł
  • Członkowie klubu
Opublikowano
to też żadna rewelacja, ja za Centre Future dałem w sklepie 450zł. W serwisie gość mi odradził akumulator bo robi go Bosch a to szajs i do tego kosztuje 580zł

Śmigam na Boschu juz drugi sezon i zero problemów.

Nie wim dlaczego mówisz, że bosch szajs. :?:

003.jpg
Opublikowano
dlatego,że ten bosch który jest w Polsce robiony jest w Czechach i uwierz mi nie jest to nic dobrego. Kolega ma sklep z częściami i nawet nie chce słyszeć o akumulatorach Bosch bo miał już kupę zwrotów, często te akumulatory nie wytrzymują gwarancji(2 lat)
  • Członkowie klubu
Opublikowano
dlatego,że ten bosch który jest w Polsce robiony jest w Czechach i uwierz mi nie jest to nic dobrego. Kolega ma sklep z częściami i nawet nie chce słyszeć o akumulatorach Bosch bo miał już kupę zwrotów, często te akumulatory nie wytrzymują gwarancji(2 lat)

To mój jest jakis dziwny, bo wytrzymuje juz drugi sezon i ani razu mnie nie zawiódł.

Jak ładowanie i cała elektryka jest ok, to nie powinno byc problemów.

Pozdro

003.jpg
Opublikowano
Ja mam Centra Futura, już drugą zimę bez żadnych problemów. A ostatnio robie krótkie trasy do 10 km i chodzi jak nóweczka. Polecam.

Potwierdzam , Centra Futura daje rade :).

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !