Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. wczoraj gdy zgasiłem auto i po 30 minutach chciałem go odpalić wtedy pojawił sie problem. wogóle nie łapie rozrósznik. wszystkie kontrolki są nic nie przygasa. samochód jest w triptroniku. przy dzwigni biegów gdy auto jest na zapłonie wszystko sie ładnie zmienia. ale na desce rozdzielczej nie ma zadnej reakcji a według tego co wskazuje na liczniku to dzwignia jest ciagle na pozycji D.próbowałem na wszystkie sposoby i nic. czy ktoś wie co mogło się stac i w czym jest problem?? za odpowiedz bardzo dziekuje z góry i pozdrawiam
Opublikowano
Witam. To cyknięcie, o którym pisze Krzysiek78, to odgłos wyrzuconego bendiksa rozrusznika. Jeżeli nic nie słychać, to: zła jakość połączeń aku-rozrusznik, przepalony bezpiecznik lub uszkodzenie elektromagnesu rozrusznika. Jeżeli kontrolki nie wariują, to zakładam, że akumulator jest sprawny, ale też warto się upewnić / przy wyłączonym silniku napięcie między słupkami aku min. 12,6V/.
Opublikowano
Myślę, że coś się zblokowało w drążku zmiany biegów. No i zatem dla komputera jest na D, więc za chiny nie odpali. Ja bym szukał w tę stronę.