Skocz do zawartości

[E46]WYMIANA OLEJU W SKRZYNI BIEGOW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem mały ale zapytam was jaki olej wlac do skrzyni mojej bmki mam typ AP71 szykuje mi sie wymiana olejow i filtrów i chce wlac oryginalnie lany jak w niemcach do silnika castrola 0w\40 a nie mam pojęcia jaki jest w skrzyni.doradzcie bo wiem ze nie leje sie byle czego.
Opublikowano
ps wybieram sie do serwisu boscha bo mam pod nosem ale tam każą sobie wybrać olej w zaleznosci od ceny jak chce a chce taki jak byl lany wczesniej.do bmw mam kawalek drogi odpada.
Opublikowano
Nie wiem jak to jest z E46 320D ale przy 330D sprawa wygląda tak, że spisujesz z naklejki na skrzyni numer/model skrzyni i kolor nalepki (np zielony) i z VINem udajesz sie do ASO po olej (w zależności od skrzyni 2 rodzaje oleju) 50-55zł za litr oraz komplet (uszczelkę, filterek i koreczek) co kosztuje kosztuje 235zł w Poznaniu. Montaż to ju z raczej u swojego mechanika bo po co przeplacac... pozdr