Skocz do zawartości

Straszne bicie, co myslicie o tym- pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec tak od pewnego czasu mialem bicie przy 120 i wiecej a najbardziej podczas chamowania...

Wywazylem kola i nic, podjechalem do mojego mechanika i okazalo sie ze zapomnial o geometrii jak wymienial zawieszenie...

Zrobil geometrie, odebralem auto- zadowolony wracam do domu wszystko cacy chodzi ladnie nic nie bije jest ok... tak bylo przez nie caly miesiac...

Teraz mam takie straszne bice ze cos strasznego jade i przy 60 jak zacznie bic to az strach jechac jak by sie mialo cos urwac, nagle przestaje jade dalej i znow- to jest co chwile ale mam takie wrazenie ze by sie mialo cos urwac...

Co sadzicie o Tym...?? Co to moze byc...??

Patrzalem i szukalem na forum ale nic podobnego nie znalazlem!!!

Opublikowano
Ale co bije? :mrgreen:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Ale co bije? :mrgreen:

No właśnie co?

1. Zmień mechanika - zapomniał ustawić geometrii po wymianie zawieszenia :duh: :nienie:

2. bicie przy Hamowaniu - Tarcze, wybite wahacze, gałki itp. może nie wymienił wszsytkiego zostawił np. jakiś wahacz bo wydawał mu się ok

3. podczas jazdy bije - co bije hehe - podczas wyważania opona nie ma pełnych obrotów może w czasie jazdy się odkształcać i bić

4. jakieś wybrzuszenie na oponie.

5. amortyzatory itd itd.

6. sprawdz dokrecenie kół może też zapomniał

brokat_