Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie też kombinuje, czy może w tym otwieranym schowku pod radiem, jeśli jest miejsce, albo w tym nad lewym kolanem? jeszcze zeby bylo miejsce schować gruszkę... najlepiej.

Udało Ci się do tego czasu coś wymyśleć?

Opublikowano

Koledzy w środkowej konsolecie nie ma co próbować bo otwierany schowek jest za krótki a za nim już filtr w plastikowej osłonie.

Ja u siebie mam radio zamontowane w schowku nad lewą nogą bo rzadko jest on używany.

Wystarczy wypiąć zabezpieczenia i klapka juz nie przeszkadza, co do gruszki to nie ma problemu z umiejscowieniem jej.

Najważniejsze ze radia prawie nie widać przez okno i nie kusi pseudo złodziei.

Pozdrawiam

Opublikowano
jak jest grubości unidema to można miedzy tunel a fotel pasażera pasuje idealnie na wcisk jak grubsze a te lepsze mają 50mm to można również do konsoli od strony pasażera na rzep techniczny złapać są takie na allegro w zakładce Cb w uchwytach czy w pozostałych a koszt to 16-17zł
Opublikowano

Ja kupilem President Harry II ASC. Radyjko jest małe i ma automatyczną regulację squelch'a (ASC). Dzięki temu jest właściwie bezobsługowe - nie trzeba w czasie jazdy kręcić żadnymi gałkami. To pozwala na montaż radyjka w schowku po lewej stronie (nad lewym kolanem) bez wyjmowania klapki schowka!

Wystarczy wyjąć schowek (2 śrubki) i wyciąć dziurę na końcu schowka. Wsuwamy w tą dziurę radio tak, żeby dało się zamknąć klapkę i już.

Klapkę da się zamkąć nawet z kablem od gruszki wychodzącym z boku. Można też ewentualnie wyciąć z brzegu klapki mały otwór na grubość tegoż kabla.

Jeszcze nie szukałem sposobu na podłączenie zasilania na stałe, więc na razie wtykam wtyczkę zasilania CB w gniazdo zapalniczki koło popielniczki.

Minusem tego rozwiązania jest oczywiście to, że aby zmienić kanał, albo wyregulować głośność/RF Gain trzeba otworzyć klapkę oraz że aby zobaczyć wyświetlacz, trzeba pochylić głowę w dół. Ale jak wspomniałem - harry II ASC jest właściwie bezobsługowy, więc robi się to bardzo rzadko.

Opublikowano
Ja myslę o zmianie bo Harrego / classic / mam już ponad 5 lat , wolał bym bez automatycznego ASC no chyba że poprawione , myslę o JAMES / Herbert / JOHNSON ale gabaryty :mad2: musze chyba przemyśleć ten rzep i czy na takiej powierzchni jak prawa boczna strona przy biegach od strony pasażera utrzyma na całej szerokości , bo mają 50-52mm grubości i tylko tam , JOHNSON ma glośnik u góry i gruchę po prawej co jest plusem ale minusem zaś brak FrGain
Opublikowano
Koleś ze sklepu i serwisu CB w Wwie (Saxon) powiedział, że problemy z ASC dotyczyły tylko jakiejś partii radyjek i teraz już nie występują. A w razie czego poprawiają to gratis.
Opublikowano
Mam pytanie w którym miejscu najlepiej zamontowac radio CB w E46

Pod schowkiem na rękawiczki po lewej stronie - demntujemy plyte pod kierownicą, wiercimy dwie dziurki na uchtyw i gra gitara :mrgreen: montowalem w ten sposob dwa małe radyjka - unidenki 520xl, sam używam i sobie chwale

Xdrive

Koder

Opublikowano
To rozwiązanie jest spoko (tak zamontowałem radyjko u ojca w e39), ale ma jedną wadę - radio widać, jak się zajrzy do środka. Można też sobie wyobrazić, że da się zaczepić kolanem o radio (choć mi się to nie zdarzyło).
Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników, pod spodem zdjęcie z mojego auta jak wygląda zamontowane radyjko. Co do zasilania - trzeba poprowadzić kabel do puszki komputera i tam jest ładny + oraz masa z karoserii. Polecam wszystkim takie zamontowanie radyjka:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img264.imageshack.us/img264/3400/cimg8246tt6.jpg

http://img264.imageshack.us/img264/cimg8246tt6.jpg/1/w1600.png

BMW - Nie dla idiotów
Opublikowano
Tak miałem w Audi A4 i gruchę przez kierownice , plusem tego jest mała widoczność jak wogóle jest dla złodzieja , te radyjka 30mm grube to nie probem , gorzej jak radio ma 50mm grubości i 170 szerokości
Opublikowano

el pablo - dokładnie tak mam zamontowane i również polecam.

Pytanie tylko do Ciebie - gdzie jest puszka komputera, o której mówisz? Jeszcze nie szukałem miejsca, do którego warto podłączyć zasilanie na stałe, a odpowiedź by mi te poszukiwania pewnie ułatwiła ;)

Opublikowano
Witam wszystkich użytkowników, pod spodem zdjęcie z mojego auta jak wygląda zamontowane radyjko. Co do zasilania - trzeba poprowadzić kabel do puszki komputera i tam jest ładny + oraz masa z karoserii. Polecam wszystkim takie zamontowanie radyjka:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img264.imageshack.us/img264/3400/cimg8246tt6.jpg

http://img264.imageshack.us/img264/cimg8246tt6.jpg/1/w1600.png

A grucha to Ci zwisa ?? za kierownicą po prawej ? czy masz ją gdzieś wsadzoną :twisted2:

Opublikowano

U mnie zwisa, a dokladniej lezy sobie w kieszeni na lewych drzwiach.

Inne mozliwości to:

- przewiesic przez kierownice

- zamontować sobie uchwyt do gruchy nad lewym wylotem powietrza na desce rozdzielczej