Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądałem dzisiaj cennik bmw.pl i poczyłęm ze dostałem młotkiem w łęb :duh:

Bmw Polska próbuje z wszystkich robić w...(tu moze kazdy wstawić dowolny epitet)... słyszalem historie ze bmw stosuje wyzsze ceny wyposazenia dla aut z wiekszymi silnikami, absurd totalny, przeciez fotele komfortowe do 520d to te same fotele w 530d, no ale jak kogoś stać na większy silnik to na wyposazeniu tez mozna go kroić.

Do sedna, po krótkim przeliczeniu na kalkulatorku wychodzi mi ze ceny są wyzsze dla wszystkich modeli oprócz 520d, 520i o ~18-19%

BMW Polska pobiera akcyze 18,6% za wyposazenie dodatkowe dla aut powyzej 2.0? Ktoś to może potwierdzić? Co akcyza na silnik ma do wyposazenia?!? :mad2:

Hmmmm
Opublikowano
Oglądałem dzisiaj cennik bmw.pl i poczyłęm ze dostałem młotkiem w łęb :duh:

Bmw Polska próbuje z wszystkich robić w...(tu moze kazdy wstawić dowolny epitet)... słyszalem historie ze bmw stosuje wyzsze ceny wyposazenia dla aut z wiekszymi silnikami, absurd totalny, przeciez fotele komfortowe do 520d to te same fotele w 530d, no ale jak kogoś stać na większy silnik to na wyposazeniu tez mozna go kroić.

Do sedna, po krótkim przeliczeniu na kalkulatorku wychodzi mi ze ceny są wyzsze dla wszystkich modeli oprócz 520d, 520i o ~18-19%

BMW Polska pobiera akcyze 18,6% za wyposazenie dodatkowe dla aut powyzej 2.0? Ktoś to może potwierdzić? Co akcyza na silnik ma do wyposazenia?!? :mad2:

Podaj konkretne przykłady z cenami.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Przecież kupujesz samochód jako kpl. Zrozumiałe, że akcyza liczy się od całości.

Może On kupił oddzielnie? :lol:

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Tak było zawsze w bmw, że to samo wyposażenie dodatkowe przy zakupie aut z wiekszą pojemnością jest droższe,

także ostatnia podwyżka akcyzy nie ma tutaj znaczenia :wink:.

Opublikowano
Przecież kupujesz samochód jako kpl. Zrozumiałe, że akcyza liczy się od całości.

Chyba tylko dla BMW, idz do Audi lub Merca i zaobacz ze u nich jest wyposazenie niezaleznie od silnika

Hmmmm
Opublikowano

Chyba tylko dla BMW, idz do Audi lub Merca i zaobacz ze u nich jest wyposazenie niezaleznie od silnika

no to masz pole do negocjacji z dealerem. Kupujac nowe auto wskaż, że to samo wyposazenie do slabszych wersji jest tansze i na tej podstawie popros o znizke - jestem przekonany że utargujesz troche tym argumentem (pewnie nie za dużo, ale kilka elementow wyposazenia mozesz dostac parenascie procent taniej, niz występują one w cenniku). Cena calego auta spadnie pewnie o max kilka tysięcy, ale zawsze to jakies dodatkowe $ w kieszeni