Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio byłem w serwisie gdzie sprawdzono mi moją bmw e60 wymieniono oleje filtry itd.

Chłopacy podłączyli pod kompa i stwierdzili 0 błędów.

Ale namawiali mnie na update softu za 600zł. Mówili ze jak nie będę co jakiś czas aktualizował to kiedyś się może wysypać i ciężko będzie to naprawić.

Jak z tym jest naprawdę. Czy sam mogę sprawdzić jaką mam wersję softu i kiedy była ostatnia wgrywana?

Tłumaczyli tym że każdy komputer po pewnym czasie jak nie jest aktualizowany głupieje.

Nie wiem co robić.

A tak poza tym czy cena ok. czy za wysoka( mówili że duży komp kosztował ich z wszystkim ponad 100 000zł ) ten do wgrywania a w serwisie bmw zapłacę z 1200zł

Opublikowano

W serwisie BMW zapłacisz około 600zł , a ci co ci to mówili jak są tacy chętni na wgrywanie softu to zapytaj czy biorą na siebie ewentualne popsucie się sterownika podczas wgrywania nowego oprogramowania.

Pozdrawiam

Opublikowano

Lepiej nie naprawiac rzeczy, ktore dzialaja... :)

Ja juz slyszalem o szkodach calkowitych systemu CCC, spowodowanymi wgraniem nowego softu (rzadkie przypadki jak hardware mozna zepsuc softwarem ;) ) - to tez jeden powod, zeby zastapic iDrive VDO Beckerem.

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
Mogę powiedzieć, że u mnie była taka sytuacja, że nie dało rady wgrać nowego (w końcu żadnego) softu, ale że serwis w de (89euro za update) bierze to na siebie (ew. sterowniki też) więc wymienili mi CCC na nowy. Czy warto aktualizować? Jeśli auto z początku produkcji, posiadasz telefon professional i update oprogramowania nigdy nie był robiony lub jeśli chcesz zmienić język w sterowaniu głosem to warto to zrobić. Przez te 4-5 lat co nie co poprawili w sofcie. Ja mam w tej chwili soft z 2007 VII i powiem że jestem zadowolony z nowego softu, bo po za zmianą wyglądu zmieniona (poprawiona) jest także struktura menu jak i np. poprawione sterowanie telefonem (książka).
Opublikowano
Mogę powiedzieć, że u mnie była taka sytuacja, że nie dało rady wgrać nowego (w końcu żadnego) softu, ale że serwis w de (89euro za update) bierze to na siebie (ew. sterowniki też) więc wymienili mi CCC na nowy. Czy warto aktualizować? Jeśli auto z początku produkcji, posiadasz telefon professional i update oprogramowania nigdy nie był robiony lub jeśli chcesz zmienić język w sterowaniu głosem to warto to zrobić. Przez te 4-5 lat co nie co poprawili w sofcie. Ja mam w tej chwili soft z 2007 VII i powiem że jestem zadowolony z nowego softu, bo po za zmianą wyglądu zmieniona (poprawiona) jest także struktura menu jak i np. poprawione sterowanie telefonem (książka).

witam

jeromer czy zmiana języka w sterowaniu głosem wiąże się ze zmianą całego softu?

hej

Opublikowano

witam

jeromer czy zmiana języka w sterowaniu głosem wiąże się ze zmianą całego softu?

hej

niby nie ale można to zrobic za "jednym zamachem".

Mi w ASO powiedzieli, że aby zmienić język w sterowaniu głosem trzeba cały soft zmieniać :? Ale wiadomo jak to jest z Polskimi Aso jeżeli chodzi o jakąś konkretną pomoc - będą chcieli zrobić więcej, jeśli się da ;)

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW