Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Coś ostatnio sie sypie moja furmanka. W przeciągu tygodnia pompa paliwa, czujnik turbo no i teraz altenator. Zaczęło się od jakiegoś brzęczenia z jego okolicy, potem pojawiająca się kontrolka ładowania i od rana pali się cały czas czyli ładowania brak.

Próbowałem dobrać się do alternatora aby wymienić regler ze szczotkami a tu zdziwienie - element raczej niewymienny, bez ingerencji w przewody lipa. Niestety nie mogę pozwolić sobie na dłuższy niebyt motoryzacyjny więc nie interesuje mnie jego naprawianie. Moje pytanie = gdzie i za ilę kupić nowy alternator? VALEO made in france - gówno jak zwykle co z francji więc może jakiś zamiennik?

Może ktoś z Was ma do sprzedania? 530d 2002 r 150 A nr 12 31 2 248 296 lub 12 31 7 792 092 lub zamiennik. Pozdro

Opublikowano
Witam. To są niestety drogie wynalazki (150A). Regenerowany ok.750,00, o oryginał musisz pytać w sewisie. Z tego, co widzę w katalogu, to chyba skazany jesteś na Valeo.
Opublikowano
Przez te kilka dni już podzwoniłem trochę. A więc w serwisie 2030 zł, ten sam nowy VALEO w niemieckim sklepie internetowym 1300 zł z przesyłką lecz zbyt długi okres oczekiwania. Regenerowane polskie LAUBER 600 zł lecz na tą chwilę niedostępone do 530d. Także zostało tylko allegro. Używane w przedziale 300-400 zł + asekuracyjnie wymiana łożysk, sprawdzenie u elektryka i jazda. Zastanawiam się czy warto przy okazji zmienić pasek. Generalnie to straszna lipa z tymi alternatorami ...
Opublikowano
Przez te kilka dni już podzwoniłem trochę. A więc w serwisie 2030 zł, ten sam nowy VALEO w niemieckim sklepie internetowym 1300 zł z przesyłką lecz zbyt długi okres oczekiwania. Regenerowane polskie LAUBER 600 zł lecz na tą chwilę niedostępone do 530d. Także zostało tylko allegro. Używane w przedziale 300-400 zł + asekuracyjnie wymiana łożysk, sprawdzenie u elektryka i jazda. Zastanawiam się czy warto przy okazji zmienić pasek. Generalnie to straszna lipa z tymi alternatorami ...

Szukam wtryskow i dziś przez przypadek trafiłem na kolegę który ma

częsci do 3.0d mogę się zapytac o alternator jeżeli potrzebujesz?

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info