Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od jakiegoś czasu zauważyłem że jak silnik jest ciepły to dziwnie odpala jakby się dławił przy dodaniu gazu jakby szybciej załapywał a tak to odpali i ciężko mu się jakby samemu wkręcić na obroty, inna sytuacja jak postoi całą noc rano odpala odrazu i nie ma problemu, jaka może być przyczyna tej sytuacji ?? świece już zmieniłem bo mam sekwencję więc pomyśłałem że to może świece już padają ale nic to nie dało.
Opublikowano

Mi pokazał ale dopiero na GT1 na innych nic.

U mnie pracował ale ktoś wstawił zamiennik i źle wskazywał.

Jak odpalałem na ciepłym to raz na kilka odpaleń jak normalnie miał już odpalić to nie odpalił tylko jeszcze chwilę krecił i dopiero.

U mnie był czujnik położenia wałka ssącego z tym że ja mam 2 wałki.

Opublikowano
dziś podłączyłem woza pod kompa, wskazuje błąd przepływki ale czy to napewno to się okaże jak wymienię, orginał raczej nie kupię bo cholernie drogi pomyśle o jakimś w miare dobrym zamienniku . pozdr.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
przepływka wymieniona ale dalej to samo obroty spadają za nisko, dużo pali no i dławi się dalej na ciepłym motorku jadę znów na kompa , zobaczymy co teraz pokaże