Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam mały dylemat z szybami przednimi tzn wszystkodziała z jednym małym ale. Od chwili kiedy zakupił auto zauważyłem że szyba zarówno kierowcy jak i pasażera nie zamyka się automatycznie poprzez kliknięcie. Otwiera się za dotknięciem guzika do samego dołu , natomiast aby ją zamknąć muszę trzymać cały czas guzik. Wydaje mi się że tak poprostu jest zaprogramowany moduł komfortu. Szukałem i kombinowałem ale niestety nie znalazłem nic na temat sposobu zmienienia tego. Posiadam Inpę ale z tego co wiem tym programem nie przetsawię tej opcji. Dowiedziałem się że możńa to przeprogramować trzymająć guzig przez jakiś czas po zamknieciu szyby na maksa. Niestety albo żle to robie albo poprostu tak się nie da. Czy ktoś coś takiego przerabiał i może mi pomódz?
Opublikowano

Być może to jest tylko proste mechaniczne uszkodzenie samego przycisku - bo jeżeli szybę jedzie góra dół - to mechanika jest w porządku.

K.

www.specops.pl
Opublikowano
Nie jest to mechaniczne uszkodzenie bo zachowuje sie tak samo zarówno szyba kierowcy jak i pasażera. Tył zamyka sie automatycznie. Z tego co wiem to się programuje w celu braku możliwości przycięcia kogoś szybą. Pytanie tylko jak to sie programuje?
Opublikowano
względnie odłącz aku na całą noc, jak coś ma się zresetować to się zresetuje. Jeżeli nic się nie zmieni to możliwe, że jest to jakaś usterka
Opublikowano
odłączenie aku nic nie zmieni bo już miałem okazje tak zrobić. Usterka hmm raczej wykluczam bo wszystko działa jak należy a w opisie rzeczy jakie można programować w BMW jest taka opcja jak zaprogramowanie sposobu zamykania szyb, z tym że programem DIS. Temat założyłem dlatego że słyszałem ze można zaprogramować też trzymając przycisk na zamykanie jeszcze przez chwilkę po całkowitym domknięciu szyby. Niestety albo coś żle robię albo się tak nie da. Podłączając INPĘ żadnych błędów związanych z pracą szyb nie ma. Nie jest to uciążliwe bo wszystko normalnie działa tyle że trzeba zamykać trzymając cały czas włącznik. Odsuwa się automatycznie do samego końca.
Opublikowano

może to pomoże:

Jeżeli cokolwiek chcesz zaprogramować, ustawić wgrać itd z reguły wszystko robi się gdy kluczyk jest ustawiony w pozycji 2 może i tym razem też tak musisz mieć?

Opublikowano
Faktycznie w byłej E39 widziałem czarne kable które idą gdzieś w ramkę drzwiową. W E38 też są i możliwe ze masz rację że to coś na zasadzie krańcówek. Sprawdzę więc o co tam chodzi. Dzięki za podpowiedz.