Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wlasnie zaczynam zabawe z carsoftem i mam takie pytanie pokazuje mi jakis blad silnika 08 wiecie moze o co chodzi?i jeszcze chyba 154
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
jeden to napewno :08 Air Mass Position: a drugi to to chyba 154 anomalous throttle valve signal detected by orientuje sie ktos?
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
jeden to napewno :08 Air Mass Position: a drugi to to chyba 154 anomalous throttle valve signal detected by orientuje sie ktos?

Być moze to te błedy, byc moze inne - carsoft nie pokazuje prawdy (choc w przypadku bledy 08 to zgadzam się :) ) O co dokladnie pytasz ?

Xdrive

Koder

Opublikowano

:08 Air Mass Position- nie wiem jak w dieslu ale w benzynie jest to przepływomierz.

:154 anomalous throttle valve - anomalie przepustnicy.

Niekoniecznie musisz mieć zepsute obydwie rzeczy, jedna może powodować złe odczyty drugiej a są to elementy sciśle zależne od siebie.

NP. przepływka żle mierzy ilość przepływajacego powietrza i przepustnica musi to korygować zwiększając lub zmniejszając mieszankę co powoduje nieprawidłowe ustawienia.

Opublikowano
U mnie też carsoft to pokazywał a na kompie w ASO nic nie wyszło. Odpuść sobie carsofta to na częsci nie urobisz:)