Skocz do zawartości

Problem z tylnim mostem napedowym (rozwiazany)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem uszkodził mi sie most w mojej buni! chce kupić używany ale nie wiem jakie ma przełożenie :( jak to sprawdzić??? dodam jeszcze ze jest tabliczka ale nie jest czytelna!!! pozdrawiam wszystkich fanów bmw :) bmw e36 2.0 benzyna 1992r
Opublikowano
Warto poszukac mostu z przelozeniem 3.38 i ze szpera. To jest rzadkosc ale takie mosty wlasnie do 1.6, 1.8 i 2.0 istnieja. Sam posiadam i szpera to cudo :):)
Opublikowano
właśnie ja do swojej wstawiłem od 325 przeł. 3.15 +25% szpera ale to wymagało zmiany wału i półosi . borystb sprawdz czy w swojej nie masz mostu od tarpana :twisted2:
Opublikowano
Mowisz zalozyles od 325 3:15 i jak z przyspieszeniem bo teoretycznie powinno spasc a predkosc max wzrosnac!???
http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
Opublikowano
szczerze ci powiem że delikatnie coś się zmieniło ale naprawdę mało . jedno jest odczuwalne :arrow: w zimę łatwiej ruszyć mam , zawsze miałem problemy a teraz łatwiej . jest trwalszy niż te co są fabrycznie w E36 320i -czyli 3.45 bez szpery te mosty z 1.6 1.8 2.0 to palisz gumę i się most zaraz gotuje :!: a ten jest mocniejszy :norty: nie mówię że jest nie zniszczalny ale wytrzymalszy :twisted2:
Opublikowano
Hehe no ja tak zalatwilem swoj 3.45 kilka miesiecy temu. Ale to nawet dobrze bo mi sie udalo dostac 3.38 ze szpera, z mala glowa taka jak 3.45 wiec nie musialem zmieniac polosi ani nic
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.