Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

nie wiedzialem gdzie zamiescic ten post wiec w razie czego poprosze o przeniesienie, jednak chcialbym uzyskac odpowiedz na pytanko:

-gdzie najlepiej sprawdzic autko ktore sie chce kupic (2.0 diesel) tak zeby sie nie wpakowac w tarapaty i zeby bylo wiadomo w jakim stanie jest silnik i buda, czy byl malowany, czy nie ma 500 tys przebiegu itd.

bede wdzieczny za jakies namiary na terenia slaska w okolicach gliwic, katowic i jaki to moze byc koszt.

pozdro

Opublikowano

Witam

Sprawdzając autko ja wziął bym pod uwage katowickiego dealera BMW BAWARIA co do m-auto osobiście nie korzystałem z ich usług ale opinie na forum są podzielone z przewagą tych nieciekawych.

Opublikowano

Ostatnio o m-auto pojawila sie na forum zla opinia.

Ja tez nie mam z nimi milego kontaktu.

Dzwonilem czy aktywuja mi webasto, tak nie ma problemu usluga kosztuje 100 zlotych + vat.

Przyjechal specajalnie z gliwic, czekalem 15 minut i dowiedzialem sie ze mojego webasta wcale nie mozna aktywowac bo nie mam takiej opcji w dokumentacji wynikajacej z VINu... co za bzdura, mogli od razu powiedziec ze nie umia. Mogli tez spytac o VIN przez telefon, a nie wymyslac potem historie.

Nie wiem jak w innych sprawach, ale jakos nie porazili mnie swoimi kompetencjami i wiedza o bmw.

Wez pod uwage ASO. U nich przynajmniej jest glowny majster ktory ma pojecie co robi. W m-auto takowego nie zauwazylem, kazdy latal jak mucha w pokoju.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Dzwonilem czy aktywuja mi webasto, tak nie ma problemu usluga kosztuje 100 zlotych + vat.

Przyjechal specajalnie z gliwic, czekalem 15 minut i dowiedzialem sie ze mojego webasta wcale nie mozna aktywowac bo nie mam takiej opcji w dokumentacji wynikajacej z VINu... co za bzdura, mogli od razu powiedziec ze nie umia. Mogli tez spytac o VIN przez telefon, a nie wymyslac potem historie.

Nie wiem jak w innych sprawach, ale jakos nie porazili mnie swoimi kompetencjami i wiedza o bmw.

Wez pod uwage ASO. U nich przynajmniej jest glowny majster ktory ma pojecie co robi. W m-auto takowego nie zauwazylem, kazdy latal jak mucha w pokoju.

w aso pracują tacy sami ludzie a nierzadko dużo gorsi,ja osobiście mam z aso różnych marek bardzo negatywne doświadczenia,a jezeli chodzi o m-auto to byłem tam raz i jestem zadowolony.Własnie tam wszystkiego dopilnowywał szef i jechał ze mną na jazdę próbną.Tak więc co człowiek to inne zdanie.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

w aso pracują tacy sami ludzie a nierzadko dużo gorsi,ja osobiście mam z aso różnych marek bardzo negatywne doświadczenia,a jezeli chodzi o m-auto to byłem tam raz i jestem zadowolony.Własnie tam wszystkiego dopilnowywał szef i jechał ze mną na jazdę próbną.Tak więc co człowiek to inne zdanie.

Co do mechanikow z ASO to zgoda, jest wielu niedouczonych, choc nie wszyscy. Jednak majster ma dosc szerokie pojecie i zna sie na rzeczy.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
owszem zgadzam się z tym ale pewnie ten majster zajmuje się autami klientów którzy "więcej wnoszą w rozwój firmy",a takich nie brakuje.Wystarczy popatrzeć na parking przed serwisem.Klienci flotowi są na specjalnych warunkach w każdym aso.
A little piece of heaven in my hands