Skocz do zawartości

Ciekawe ILE JEST W POLSCE 633 csi 4/manual Piszcie koledzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy ja mam jedną z 5544 sztuk e24 633 CSI z 4 biegowym oryginalnym manualem z 1978 r które były wyprodukowane na europe (chyba ze mam złe informacje to sory ).W moim roku wyprodukowano 1039 sztuk a łacznie jest ich jak wyrzej napisałem .Ciekawi mnie kto jescze z was koledzy ma tą wersje.Nawet na niemieckich stronach jest ich znikoma ilośc .Tym własnie podyktowana jest moja ciekawośc ile jezdzi w Polsce .5544 sztuki wyprodukowane miedzy 1976 a 1981 r to niby nie mało ale biorąc pod uwage jak je korozja nisczyła ciekaw jestem ile procent przetrwało.Sam postanowiłem ratować swoją właśnie z tego względu ,ze nie jest zbyt popularna czekam na odzew kto ma taki model u nas w Kraju.Jak swoja odbiore od blacharza załacze zdjecia Pozdrawiam
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam serdecznie!

wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia,ze jest nas 2..;)Od 2 lat jestem posiadaczem 633'ki sci z 1979r,oczywiscie manualna 4ka.Sporo juz pracy za mna ale jeszcze`kilka weekendow;)trzeba bedzie pod autkiem spedzic.Jak sprawuje sie Twoj rodzynek?Masz juz moze jakies wiesci odnosnie naszego modelu?Takie jak opinie po latach,moze jakies strony z czesciami i literatura...Bede wdzieczny za kazda pomoc.Pozdrawiam!!!

Lukasz

• 1 rok później...
Opublikowano

zaraz zaraz już 3 ja właśnie kupiłem 633 csi z 77

roku sprowadzona została z belgii a jutro trafi do nowego domu

w sumie najpierw do blacharza

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
to juz jest nas 4, ja mam rocznik 1976, z 4 biegową skrzynia i jedynką do tylu, ato kupilem w szwajcari i poki co wszystko ok, znalazlem tabliczke ze zrobiny zostal w Carman werk , tak wiec interesujące.
Opublikowano

Witam

Pierwsze E24 produkowane były właśnie w fabryce Karmanna. Model początkowo cierpiał na duże niedociągnięcia pod względem karoseryjnym.

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ja znam dwa egzemplarze 633 CSi z 4-biegowym manualem i dwa z 3-begowym automatem.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań