Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z czujnikiem parkowania a mianowiecie jak wrzucam wsteczny to zaczyna dawać sygnał ale po chwili sie wyłancza..jaka to może byc przyczyna??POmóżcie...
Opublikowano

Jeżeli jest ciągły sygnał przez kilka sekund a potem nic, to znaczy że jest uszkodzona instalacja PDC.

Z praktyki zapewne czujnik lub kabelki przy kostce czujnika.

Czujnik mozna stwierdzić "domowym " sposobem, przykładając ucho i słuchając czy "pyka lub trzeszczy" ,jak kto woli, oczywiscie przy włączonym zapłonie i wstecznym.

Opublikowano
Piszczy pare sekund i zanika sygnał....Gdzie mam sie wsłuchać , czy ten czujni pisszczy-w tylnim zderzaku??Tam gdzie sa czujniki??a jaka jest cena takiego czujnika jak jest walniety-wie ktoś może??
Opublikowano
Piszczy pare sekund i zanika sygnał....Gdzie mam sie wsłuchać , czy ten czujni pisszczy-w tylnim zderzaku??Tam gdzie sa czujniki??a jaka jest cena takiego czujnika jak jest walniety-wie ktoś może??

Przyłóż ucho do tych czujników w zderzaku, moje dokładane tak brzęczą, nie wiem jak te oryginalne ale pewnie tak samo :D