Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pytanie jak w temacie auto rocznik 98 z przebiegiem jw. kupione u smorawinskiego, nigdy nie jezdzone na gazie ze wszystkimi papierami lacznie z faktura zakupu, komplet kluczyków ksiazka serwisowa, faktycznie nie bite (zostało sprawdzone przez fachowego blacharza mialo jedynie przerysowane drzwi kierowcy przy wjezdzie do garazu do czego sa zdjecia i drzwi wymienono w serwisie ale bylo to w 2001 roku) auto jest od 2 wlasciciela w dodatku sa oni zanomymi do dzis, jedyne co sie dopatrzyłem zreszta nie trudno to wyświetlacz gubi jakby jeden rząd pixeli( ile cos takeigo kosztuje wymiana?) ponadto dziwnym jest ale niestety tak jest ze auto jezdzi na oleju full syntetic co prawda ale LOTOS :duh: , skrzynia nnie szarpie ani na zimnym ani na cieplym silnik pracuje jak stół rowno nastepna niepokojaca sprawa to pod klawaitura w prawym rzedzie jest silikon dziwne skoro serwisowana (wydaje mi sie ze koles cos chyba grzebał coprawda oleju nie widac ale jest zapaćkane) skóra jest niemal idealna ale troche beznadziejny kolo bo zielony a auto czarne czy byly takie wypuizczane czy to jakas kombinacja?facet wciska ze wnetrze od modelu M hehe cos dziwne ale pewnie sciemnia bo zadnego napisu M tam nie ma, kierownica rowniez niespotykana bo w polowie skorzana w polowie drewniana ale nie od mofdelu M a zwykla wielofunkcyjna, acha no i zamias napisu 540 ma napis 520 podejzzewam ze faceta chyba podniecalo oszukiwanie innych uzytkownikow podczas wyscigów spod swiatel :D tyle ze to swiadczy o tym ze jednak troche bylo butowane, (tyle ze facet ma 65 lat ale ma syna ...) no wlasnie w zwiazku z tym jeszcze jedno pytanie 250 tys to duzo na ten motor? wg mnie nie ale co wy sadzicie ile jeszcze pojezdze auto chce kupic juz od bardzo dawna suzkam dobrego egzemplarza acha cen a za auto 25 tys troche sie ceni no ale moze warto

dzieki pozdrawiam

:))))))))
Opublikowano
Witam pytanie jak w temacie auto rocznik 98 z przebiegiem jw. kupione u smorawinskiego, nigdy nie jezdzone na gazie ze wszystkimi papierami lacznie z faktura zakupu, komplet kluczyków ksiazka serwisowa, faktycznie nie bite (zostało sprawdzone przez fachowego blacharza mialo jedynie przerysowane drzwi kierowcy przy wjezdzie do garazu do czego sa zdjecia i drzwi wymienono w serwisie ale bylo to w 2001 roku) auto jest od 2 wlasciciela w dodatku sa oni zanomymi do dzis, jedyne co sie dopatrzyłem zreszta nie trudno to wyświetlacz gubi jakby jeden rząd pixeli( ile cos takeigo kosztuje wymiana?) ponadto dziwnym jest ale niestety tak jest ze auto jezdzi na oleju full syntetic co prawda ale LOTOS :duh: , skrzynia nnie szarpie ani na zimnym ani na cieplym silnik pracuje jak stół rowno nastepna niepokojaca sprawa to pod klawaitura w prawym rzedzie jest silikon dziwne skoro serwisowana (wydaje mi sie ze koles cos chyba grzebał coprawda oleju nie widac ale jest zapaćkane) skóra jest niemal idealna ale troche beznadziejny kolo bo zielony a auto czarne czy byly takie wypuizczane czy to jakas kombinacja?facet wciska ze wnetrze od modelu M hehe cos dziwne ale pewnie sciemnia bo zadnego napisu M tam nie ma, kierownica rowniez niespotykana bo w polowie skorzana w polowie drewniana ale nie od mofdelu M a zwykla wielofunkcyjna, acha no i zamias napisu 540 ma napis 520 podejzzewam ze faceta chyba podniecalo oszukiwanie innych uzytkownikow podczas wyscigów spod swiatel :D tyle ze to swiadczy o tym ze jednak troche bylo butowane, (tyle ze facet ma 65 lat ale ma syna ...) no wlasnie w zwiazku z tym jeszcze jedno pytanie 250 tys to duzo na ten motor? wg mnie nie ale co wy sadzicie ile jeszcze pojezdze auto chce kupic juz od bardzo dawna suzkam dobrego egzemplarza acha cen a za auto 25 tys troche sie ceni no ale moze warto

dzieki pozdrawiam

jezeli to autentyczny przebieg(a niemusi tak byc)i auto servisowane to niejest wiele zwlaszcza na taki motor,niepokojacy ten silikon,a wlasciciel co na to udaje ze pierwsze widzi?jak na 98rok to maly przebieg,ale w sumie mozliwy ,co do butowania to nawet jak dusil to ile razy mial mozliwosc na ful?niema takich warunkow ani w pelni predkosci wykorzystac ,napewno nierobil tego nagminnie,mialem 740 i wiem ze nawet spokojnie depczac mozna niezle smigac,taskze to nieproblem tylko ten silikon to druciarstwem traca
Opublikowano
ok no wlasnie moze cos mu cieklo i juz nie jechal do serwisu i sam wymienil uszczelke pod klawiatura poza tym gosc mowil ze on nic nie grzebal hm trudno mi wierzyc, przebieg jest na pewno autentyczny sa na to dowody w poslich serwisach bo jak napisalem auto jest z polski od poczatku tylko nie wiem czy jest sie z czego cieszyc, pytani ejest takie ile one przejezdzaja km nie wiem przejedzie 400 tys? bo w sumie wiem ze 250 to nie jest az tak wiele a cha a co sadzicie o cenie? majac na uwadze powyzsze uwagi i stan auta jak w opisie
Opublikowano
ok no wlasnie moze cos mu cieklo i juz nie jechal do serwisu i sam wymienil uszczelke pod klawiatura poza tym gosc mowil ze on nic nie grzebal hm trudno mi wierzyc, przebieg jest na pewno autentyczny sa na to dowody w poslich serwisach bo jak napisalem auto jest z polski od poczatku tylko nie wiem czy jest sie z czego cieszyc, pytani ejest takie ile one przejezdzaja km nie wiem przejedzie 400 tys? bo w sumie wiem ze 250 to nie jest az tak wiele a cha a co sadzicie o cenie? majac na uwadze powyzsze uwagi i stan auta jak w opisie
no powiedzmy ze przebieg jest autentyczny choc mial czy mieli wiele mozliwosci zeby niebyl,ja mialem jak juz wspomnialem 740 z motorem 4,4 czyli taki jak ten w 540i(ale byly tez 4,0)miaqlem na liczniku ok 200ale naprawde to mial ponad 500,chodzil idealnie choc moial awarie ale nie silnik,i niezwiazane z silnikiwm (wymiana konsolöi z zwegarami pokazywalo ze sie grzal po jakims czasie wyrownywal byl zepsuty wskaznik i wszystko trzeba bylo wywalic,byly i inne awarie,co pochlanialo mase kasy,co do cen to niewiem za bardzo jakie ceny sa w polsce i czy to duzotaka bmka tu,a lepiej w szwecji kosztuje od 52 do 109 sek ale zawsze do negocjacji,samochody ze szwecji uwazane sa za b.wiarygodne(pod warunkiem ze sa tu kupione od poczatku jezadza po szwecji)co do przebiegu pozatym ograniczenia i dobre drogi teraz sprawdzilem jest malo tego rocznika popatrz http://www.blocket.se/li?ca=23_11_s&th=1&q=540i&cg=1020&w=3&ps=&pe=&rs=18&re=19&ms=&me=&gb=&fu=
Opublikowano
jak wspomnialem ma ksiaze serwisowa polska byl seriwsowany od poczatku najpierw poznaniu a potem we wrocławiu sa pieczatki nie da sie tego podwazyc poza tym jest dwoch wlasiccieli z pierwszym ustalilem przebieg przy sprzedazy ten dziadek ktory jest 2 gim jezdzi naprawde malo auto stoi zresszta prawie wciaz w garazu mieszkam bklisko tego goscia a praktycznie nigdy nie widzialem tego auta i tak sie zdziwielm ze cos czego szukam moze byc tak blisko przebieg zostawilbym w sopkoju pozdrawiam :mrgreen:
Opublikowano
jak wspomnialem ma ksiaze serwisowa polska byl seriwsowany od poczatku najpierw poznaniu a potem we wrocławiu sa pieczatki nie da sie tego podwazyc poza tym jest dwoch wlasiccieli z pierwszym ustalilem przebieg przy sprzedazy ten dziadek ktory jest 2 gim jezdzi naprawde malo auto stoi zresszta prawie wciaz w garazu mieszkam bklisko tego goscia a praktycznie nigdy nie widzialem tego auta i tak sie zdziwielm ze cos czego szukam moze byc tak blisko przebieg zostawilbym w sopkoju pozdrawiam :mrgreen:
niemyslalem ze tak wysoko stoja 540tki nieinteresowalem sie ,ale jesli to jesscze automat(napewno)to mozna polecic jezeli oczywiscie zaakceptujesz ten silikon i wliczysz eventualny koszt dodatkowy pozdrawiam
Opublikowano
Jak autko ladne to warto zaplacic wiecej niz stoi cena rynkowa. Pod warunkiem, ze chcesz autkiem troche pojezdzic. Zwlaszcza, ze masz w pelni udokumentowane pochodzenie
Opublikowano

jak auto ma mało przejechane i z pewnych rąk to testuj sprawdzaj i jak w porządku to bierz. Co się tyczy wyposażenia to akurat kolory to BMW starało się spełniać widzimisię klientów ;)

p.s. Widzę kolegów z regionu [Centrino, begoodmikey] Pozdrawiam

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

napisze wiec cos o tej czarnej z lubina ktora [b]zamierzałem[/b] kupic bo moze ktos zechce :) to odrazu bedzie mial wszystko na widelcu poechalem do serwisu (co prawda nie bmw a opla ale jednak to malo istotne chodzilo o takie standardowe sprawdzenie) po pierwsze auto wyglada ladnie nie bylo faktycznie bite lakier jst oryginalny aczkolwiek juz troche zuzyty(no ale to norma auto ma swoje lata) jdyne co to bylo cos kombinowane przy przednim zderzaku bo byl matowy ktos cos musial podmalowywac matowy ale tylko w jedny miejscu reszta ok, bardzo sie na na nia napalilem czailem sie na nia pol roku ponad bo gosc nie moze jej jakos sprzedac myslalem ze tu chodzi o wygorowana cene za auto jednak sie myslilem otoz co wyszlo:

- wystrzelony naboj od napinania pasow pirotechnicznych - gosc upiera sie ze poprostu sie zepsol jednak oczywistym jest ze trzeba go wymienic, co skutkowalo swiecaca sie kontrolka airbagu (mozlwe ze dostala od spodu jakos dltego blacharsko nie zostala uszkodzona-sugeruje to zmatowienie na zderzaku)

- slinik nieprawidolow chodzi na obrotach 2000-3000 wypadanie zalonow i przekroczenie emisji C0 300% w dodatku nie dzialajaca kontrolka CHeck engine sugeruje oczywiscie ingerencje po to by zmylic klienta - szlag wie dlaczego tak jest facet mowil ze to swiece a serwisant mowil ze moze na to skladac sie wilee innych skladnikow sami zreszta wiemy(rozrzad , zawory ) jesli to swiece to pol biedy jednak jesli by tak bylo dawno by je wymienil i nie wylaczal kontrolki pozostaje duzo do myslenia w tym temacie, wyglada mi na typowe oszustwo facet mowil ze nie wie nic na ten temat oczywiscie

- ponadto wycieki z silnika trudno powiedziec z ktorego miejsca wyglada jakby spod uszczelki pod glowica normalnie tak wyglada jakby stamtad wycieklao jednak mozna przypuszczac ze to tylko spod dekli zaworow poniewaz w tym miejscy widoczne jego ubytki i cieknacy olej w dodatku sruba spod ktorej ucieka olej zapackana jakas pasta beznadziejna mozliwe ze to splywa nizej i dlatego wyglada jakby spod glowicy aczkolwiek nie powiedziane ze nie moze byc z tych obu miejsc wiemy jednak ze same dekle to juz niepokoi.. a co dopiero uszczelka pod glowica

-poza tym nie dzialajacy reczny i zupelnie wysiwetlony wysiwetlacz na tyle ze nie da sie prawie odczytac nawet przebiegu jakim cudem dalo sie odczytac ze to 250 tys

-poza tym auto jezdzi na lotosie syntetic podejrzewam ze na najtanszym bo porpstu wciaz musi dolewac ubytki

-dodatkowo facet uparl sie przy zaporowej cenie uznajac ze to jezdzacy ideał i ze wymyslamy cos poza tym uznal ze bmw ma jezdzic na LOTOSIE bo tak leja w serwisach :jawdrop: hehehe

-musze jednak przyznac tez plusy auto wyglada ladnie i bez zarzutow co do zawieszenia zadnych luzow amory po 60% poza tym nie ma ju zadnych atutów

-dodatkowo niestety nie jest na vanosie jak upieral sie przy tym wlasciciel

-jesli ktos bedzie chcial na priv moge nawet przeslac wyniki badań

pozdrawiam i polecam dokladnie sprawdzac super idealy