Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.zauważyłem,że podczas postoju jak motor pracuje to śmierdzi spalonym olejem jak jakiś stary złom co pali litr na sto.ten zapach jest jak się przejadę i zatrzymam.czuć go w kabinie i na zewnątrz.pojawiło się to parę dni temu.ja myślę,że może któraś uszczelka pod pokrywą zaworów i jak kapnie na kolektor wydechowy to paruje i śmierdzi.taka jest moja wstępna diagnoza i jak ktoś ma inne pomysły,to chętnie posłucham.w sobotę się za to zabieram z lusterkiem i zobaczymy.pozdro.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
mam to samo w e34 . Przyczyna tegoż smrodu u mnie była taka, że poprzedniemu właścicielowi ciekł olej przez uszkodzoną uszczelkę pokrywy zaworów i cały spód samochodu mam uwalony starym olejem. Oczywiście już nic nie cieknie - uszczelka wymieniona natomiast smród pozostał ponieważ trzeba czasu i chęci aby wyczyścić dół silnika i podwozie od zaschniętego oleju

BMW

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano

Ja mialem podobna sytuacje w Mazdzie Mx-6

Cieklo baaaardzo delikatnie spod filtra oleju - jak jechalem nie bylo zadnych objaw - w czasie postoju (na czerwonym swietle itd.) kropelka spadala prosto na rure wydechowa i wtedy psssssssss - smrod wszedzie.

Olej najczesciej nie smierdzi spalenizna jesli nie jest doooobrze podgrzany.

---------------------------------------------

Stereo install build progress - 40% (jest plan, kable leza, wzmaki wisza, sub juz gra, radio siedzi, slupki maja ksztalt, tweetery graja...)

Opublikowano
dokładnie mam to samo, spod pokrywy cieknie i trzeba wymienic uszczelkę, oryginał tylko, zadnych zamiennikow, których trwałośc jest różna. koszt ok 200zł - uszczelka, zrobie to na dniach, czasu brak niestety:(, u mnie jeszcz ecieknie spod brocka obudowy filtra oleju, i to tez musze wymienic
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Uszczelki pokrywy klawiatury do wymiany 2x107pln + uszczelki śrub 22x3,40pln.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Uszczelki pokrywy klawiatury do wymiany 2x107pln + uszczelki śrub 22x3,40pln.
oki.dzięki za dwa tygodnie będę w polsce to odrazu zamawiam.cieknie na szczęście jedna i to troszkę wilgotnieje ale oczywiście wymienię dwie.
niema nic lepszego niż BAWARKA