Skocz do zawartości

535i v8 śmierdzi spalonym olejem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.zauważyłem,że podczas postoju jak motor pracuje to śmierdzi spalonym olejem jak jakiś stary złom co pali litr na sto.ten zapach jest jak się przejadę i zatrzymam.czuć go w kabinie i na zewnątrz.pojawiło się to parę dni temu.ja myślę,że może któraś uszczelka pod pokrywą zaworów i jak kapnie na kolektor wydechowy to paruje i śmierdzi.taka jest moja wstępna diagnoza i jak ktoś ma inne pomysły,to chętnie posłucham.w sobotę się za to zabieram z lusterkiem i zobaczymy.pozdro.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
mam to samo w e34 . Przyczyna tegoż smrodu u mnie była taka, że poprzedniemu właścicielowi ciekł olej przez uszkodzoną uszczelkę pokrywy zaworów i cały spód samochodu mam uwalony starym olejem. Oczywiście już nic nie cieknie - uszczelka wymieniona natomiast smród pozostał ponieważ trzeba czasu i chęci aby wyczyścić dół silnika i podwozie od zaschniętego oleju

BMW

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano

Ja mialem podobna sytuacje w Mazdzie Mx-6

Cieklo baaaardzo delikatnie spod filtra oleju - jak jechalem nie bylo zadnych objaw - w czasie postoju (na czerwonym swietle itd.) kropelka spadala prosto na rure wydechowa i wtedy psssssssss - smrod wszedzie.

Olej najczesciej nie smierdzi spalenizna jesli nie jest doooobrze podgrzany.

---------------------------------------------

Stereo install build progress - 40% (jest plan, kable leza, wzmaki wisza, sub juz gra, radio siedzi, slupki maja ksztalt, tweetery graja...)

Opublikowano
dokładnie mam to samo, spod pokrywy cieknie i trzeba wymienic uszczelkę, oryginał tylko, zadnych zamiennikow, których trwałośc jest różna. koszt ok 200zł - uszczelka, zrobie to na dniach, czasu brak niestety:(, u mnie jeszcz ecieknie spod brocka obudowy filtra oleju, i to tez musze wymienic
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Uszczelki pokrywy klawiatury do wymiany 2x107pln + uszczelki śrub 22x3,40pln.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
  • Autor
Uszczelki pokrywy klawiatury do wymiany 2x107pln + uszczelki śrub 22x3,40pln.
oki.dzięki za dwa tygodnie będę w polsce to odrazu zamawiam.cieknie na szczęście jedna i to troszkę wilgotnieje ale oczywiście wymienię dwie.
niema nic lepszego niż BAWARKA