Skocz do zawartości

316i Stukanie w tylnym kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Od pewnego czasu w mojej 316 slysze jakieś stuki w okolicach prawego koła. Zaczęło się to tuż po pierwszych roztopach gdy wjechałem w pare naszych "wspaniałych" polskich dziur :?

Objawia się to tak że praktycznie na wszystkich małych podskokach czasami nawet przy jeździe po prostej nawierzchni coś stuka mi przy tylnym kole. Niezależnie od tego czy jade prosto czy skręcam stuki są tak samo słyszalne nawet przy zgaszonym silniku ;) Sprawdzałem luzy na łączniku stabilizatorow, amortyzatory, koła i nic :/ Proszę o jakieś sugestie i pomoc pozdrawiam

Opublikowano

Dzieki za porady jutro sprawdze i wymienie :) mam nadzieje że to tylko to :)

Co do problemu Vielebnego mam porade: wymień obie naraz ;) wtedy bedziesz wymieniał co rok :D pozdrawiam

Opublikowano
Arox - w jaki sposób miałoby to zapobiec wybijaniu poduszki? :?: :roll2: One obydwie były juz wymieniane (na pół roku przed wymianą pierwszej - amortyzatory Bilstein). Także nie ma reguły, po prostu dziury za duże i tyle... Dobrze że tylko poduszka...
Opublikowano
Wymienilem poduszke i dalej stuka :/ (choc faktycznie byl luz na tej poduszce) Co do wymiany 2 poduszek naraz chodzilo mi o to ze jesli na przemian wymieniasz co pol roku czyli srednie zuzycie jednej to rok :D ;) ale faktycznie nie ma na to reguly? Teraz co dalej ? :/ a i jeszcze jedno amortyzator bardzo luzno chodzil po zdjeciu poduszki praktycznie mogłem go reką obniżyć całkowicie?? czy moze byc to przyczyna
Opublikowano
Wymienilem poduszke i dalej stuka :/ (choc faktycznie byl luz na tej poduszce) Co do wymiany 2 poduszek naraz chodzilo mi o to ze jesli na przemian wymieniasz co pol roku czyli srednie zuzycie jednej to rok :D ;) ale faktycznie nie ma na to reguly? Teraz co dalej ? :/ a i jeszcze jedno amortyzator bardzo luzno chodzil po zdjeciu poduszki praktycznie mogłem go reką obniżyć całkowicie?? czy moze byc to przyczyna
No moim zdaniem amortyzator powinien ciężko chodzić i powinieneś używać siły aby go "wcisnąć" - także może to jest odpowiedź? Wycieki? Zaolejony? Jeżeli gazowy to szczelny? Chyba już nie :) Kiedy zakładałeś?
Opublikowano
to zapewne guma stabilizatora wachacza, dzis wlasnie wymienilem dwie sztuki po obu stronach - stuki byly takie jakby strzelal z kałacha :) no i do tego dupe wozilo jak na na sliskie sie wjechalo - cos okropnego - nawet i na zwirowce wozilo - to ta guma co jest prawie pod tylnymi drzwiami