Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem, grzebałem ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.

Mam problem z lampkami w kabinie. Nie gasną mi po zamknięciu drzwi z pilota. Dopiero po otwarciu zamków (tylko pilotem) i ponownym zamknięcu światła gasną.

Kiedyś miałem podobny problem z wybijaniem centralnego zamka. Wtedy też dopiero po ponownym otwarciu i zamknięciu z pilota zatrzaskiwał "na dobre". Ale tamtą usterkę znalazłem - było to zwarcie na przewodach idących do klapy bagażnika. W tej chwili tam już jest OK. Tylko to światło.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdz przelacznik klapy bagaznika.

Najlepszym rozwiazaniem jest podpiecie pod komputer i w INPA masz testy kontaktow wszystkich drzwi, klap itd (central body electronic).

Wtedy komputer prawde Ci powie.

Opublikowano
Sprawdz przelacznik klapy bagaznika.

Chodzi Ci o czujnik zamknięcia? Gdyby nie przekazywał sygnału, że bagażnik jest zamknięty to uruchamiałby się alarm, a się nie uruchamia :?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak jak pisalem albo kompem zrobisz testy i posprawdzasz albo na piechote.

Auto ma juz swoje lata i ma prawo szwankowac. Zerknij do central body elektronic schematy masz na forum.