Skocz do zawartości

[e36] niedziala ekonomizer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. mam problem z ekonomizerem, gdy auto jest odpalone i stoi w miejscu wskazowka sie chowa za maxa, ale gdy ruszam to wskazowka po 20km/h leci do wartosci 0 i caly czas tak wskazuje, dopiero jak sie zatrzymam to leci znowu za maxa. Czy ktos moze powiedziec o co chodzi z tym?
Opublikowano
To że ekonomizer na postoju pokazuje MAX to jest ok, ale dlaczego podczas jazdy spada do zera ciężko powiedzieć, albo padł wskaźnik, albo kostka nie ma dobrego styku albo coś ECU szaleje :)
Opublikowano
To że ekonomizer na postoju pokazuje MAX to jest ok, ale dlaczego podczas jazdy spada do zera ciężko powiedzieć, albo padł wskaźnik, albo kostka nie ma dobrego styku albo coś ECU szaleje :)

to ze idzie za maxa to wiem ze jest ok, ale pytanie czemu po ruszeniu wskazuje zero caly czas?. wskzanik jest 100% sprawny. Wczesniej niemialem ekonomizera ale all powinno dzialac bo elektryka jest pociagnieta tam

Opublikowano
Sprawdź zegary u kogoś innego a potem szukaj winy w aucie.

zegary byly sprawdzone w innym aucie, a dzieki ze napisales ze mam szukac winy w aucie bo niewpadl bym na to;/

Opublikowano
koleżko jeśli chcesz być mile obsługiwany i otrzymywać porady bądź miły :nienie:
Opublikowano

Na logike potrzebne informacje to prędkość i ilość podanego spalania. Reakcja na prędkość jest wiec zostaje paliwo.

ECU z kąd może brac info o spalaniu. Najłatwiej z wtrysków. Sam przeciez steruje wtryskami. Teraz co to liczy, zegary czy komp. Jesli zegary to te dwie informacje muszą dochodzić i mozliwe ze o paliwie nie dochodzi. Jesli komp to przelicza to cos musi byc nie tak z kompem.

Rozwiązania nie znam, ale mam nadzieje ze logiczna zajawka pomoże :].

Pozdro