Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

te po 500 w zwyż , ale dalej nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie "co dalej robić jakbym ewentualnie kupił taki kluczyk na allegro :?: "

Przyłącze się do pytania.Też mam tylko jeden kluczyk(właśnie taki z diodą) i aż strach sie bać co będzie jak go zgubie :? Czy da radę przeprogramować taki kluczyk kupiony np z allegro bym mógł nim później obsługiwać mój samochód?

Opublikowano
ja dorabiałem wczoraj to koleszka pokazał mi taki kluczyk z guzikiem dorobienie + kluczyk 260 zł :) dorobiłem normaly kluczyk .
Opublikowano

ja jade w sobote zamówić kluczyk serwisowy , bo w sumie to tylko na zapas w razie W.

aha i jeszcze taki szczegól techniczny żeby taki kluczyk zamówić w ASO potrzebni są wszyscy włąsciciele samochodu + dow rejestracyjny + dow. osobiste, wpłąca sie z góry 143zł za kluczyk, a przy odbiorze 87zł aktywacja klucza.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Tak taki kluczyk da się zaprogramować w aucie, warunkiem jest także posiadanie innego kluczyka którym tylko przekręcisz stacyjkę (czyli taki najzwyczajniejszy) podczas programowania pilota. Cały czas swoj post opieran na moim doświadczeniu z pilotem podczerwieni. Z radiówkami już może nie być tak łatwo.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat. Mam kluczyk bez immobilizera (chyba - z tego co wiem to w 94 E36 nie miały fabrycznego). Wątpię, żeby istniała taka możliwość, ale się spytam - czy możliwe jest dorobienie kluczyka ze sterowaniem alaramu - tyle, że alarm nie oryginalny, ale dokładany?

Gdyby powyższa opcja nie była możliwa, to gdzie najlepiej dorobić kluczyk? Z tego co wiem, to w zwykłych punktach gdzie dorabiają klucze mają brzydkie wzory. W ASO trochę drogo, ale być może na tym skończę - czy oni tam na miejscu dorabiają, czy kupuje się "czyste" klucze i je zanosi do obrobienia?

• 1 rok później...
Opublikowano

a nie wiecie ile kosztuje kluczyk do e60 ??

i gdzie można kupić i zaprogramować? i jak to działa??

BMW - Radość z jazdy

http://i46.tinypic.com/161kd53.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a jak chcialbym poprostu wymienic baterie w kluczyku czy rozkoduje sie??

Kolega to przerabiał - z czego pamiętam to masz 30sekund na przełożenie baterii aby kluczyk się nie zdążył kluczyk rozkodować.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam, może się tutaj podepnę z pytaniem. Kupiłem niedawno BMW i dostałem 2 kluczyki, jak na zdjeciu poniżej. Jest jednak problem, ponieważ kluczykiem nr 1 mogę tylko otworzyć drzwi/klapę bagażnika wciskając przycisk lub przekręcając zamek a kluczykiem nr 2 mogę tylko odpalić samochód. Czy jest to normalne w każdym BMW czy tylko u mnie?

http://www.image-load.eu/out.php/t123070_kl3.JPG

• 4 lata później...
Opublikowano
Panowie mam takie pytanie, po przeczytaniu tego tematu zadzwoniłem do BMW w Warszawie i serwisant powiedział mi że owszem mogę zamówić kluczyk zapasowy z immo i bez pilota, koszt 180zł jest jednak jeden haczyk. Ten kluczyk ma PLASTIKOWY rdzeń, a więc można nim odpalić auto max kilka razy. Czy Wasze doświadczenia są takie same ? Znacie jakiś pkt. w wawie gdzie można dorobić sam kluczyk do e36 zle z immo tak żeby odpalić auto ? tutaj zarzyczyli sobie www.kluczyk.com.pl/ 300zł
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam, może się tutaj podepnę z pytaniem. Kupiłem niedawno BMW i dostałem 2 kluczyki, jak na zdjeciu poniżej. Jest jednak problem, ponieważ kluczykiem nr 1 mogę tylko otworzyć drzwi/klapę bagażnika wciskając przycisk lub przekręcając zamek a kluczykiem nr 2 mogę tylko odpalić samochód. Czy jest to normalne w każdym BMW czy tylko u mnie?

http://www.image-load.eu/out.php/t123070_kl3.JPG

Wszystkimi kluczykami powinny działać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie mam takie pytanie, po przeczytaniu tego tematu zadzwoniłem do BMW w Warszawie i serwisant powiedział mi że owszem mogę zamówić kluczyk zapasowy z immo i bez pilota, koszt 180zł jest jednak jeden haczyk. Ten kluczyk ma PLASTIKOWY rdzeń, a więc można nim odpalić auto max kilka razy. Czy Wasze doświadczenia są takie same ? Znacie jakiś pkt. w wawie gdzie można dorobić sam kluczyk do e36 zle z immo tak żeby odpalić auto ? tutaj zarzyczyli sobie http://www.kluczyk.com.pl/ 300zł

Spróbuj zadzwonić do innego ASO bo są kluczyki metalowe bez pilota o numerze OEM 51 21 8 205 310 tzw. Valet/service key (kluczyk serwisowy kodowany GRAU), np. w ASO Sikora jest dostępny za 175 zł

Opublikowano

No i faktycznie !

Guzior2 serdeczne dzięki za radę :) miałeś rację :)

Zadzwoniłem do bmw-bawariamotors.pl i okazało się że w tej samej cenie (185zł) są dwa różne kluczyki :

1. Plastikowy

2. Z metalowym "Bolcem"

Będę więc musiał ich odwiedzić :)

Jeszcze raz dzikuję za radę :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie. Mianowicie w starym kluczyku jest coś uszkodzone na płytce. Kluczyk do momentu kiedy nie wymieniałem akumulatorka można było nim odpalać auto a nie działał pilot. Czasami po mocnym wciśnięciu reagował. Po założeniu nowego akumulatorka nie da się go zakodować. Elektryk sprawdził mi go ale nie podjął się naprawy. Akumulator jest sprawny a po założeniu spada napięcie. Ma ktoś pomysł jak to naprawić?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Gorąco polecam użytkownika "krzysiek80r " w naprawach kluczyków samochodowych. Szybo, konkretnie, fachowo i rzeczowo zrobione i wytłumaczone,w bardzo przystępnej cenie. Dobry kontakt z użytkownikiem. Jeszcze raz serdecznie polecam! ;)