Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam mały problem z cewkami w BMW e38 V8.Któraś z cewek pracuje nieprawidłowo i nie mogę odkryć która.Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie cewek?Proszę o odpowidz. Dziękuję.
Opublikowano
Jest podpięcie pod kompa. Powinno pokazać która świruje. Przynajmniej u mnie pokazuje. Jak wymieniałem uszczelki pod deklami co sie wiąże z rozpięciem cewek, to po złożeniu wszystkiego do kupy auto odpaliło ale z bardzo nierówną pracą silnika. Zapalił się motorek na zegarze (awaria) Po ponownym odpaleniu objaw znikł. Podpiełem więc INPĘ i wywaliło błąd brak zapłonu na pierwszym cylindrze. Poprostu chwilowo coś mu strzeliło do głowy. Od tamtej pory nie było nigdy kłopotów.
Opublikowano

Dzięki kolego za podpowiedź.Mi jednak błąd nie wyskoczył a komputer nie pomógł.Poradzono mi bym po odpaleniu silnika odłączył cewki po kolei.Gdy odepnę cewkę która jest uszkodzona silnik nie zmieni swojej nie równej pracy,po odłączeniu cewki prawidłowo pracującej obroty silnika spadną i będzie pracował gorzej.Ale dziękuję za odpowiedź.

POZDRAWIAM.

Opublikowano
Dzięki kolego za podpowiedź.Mi jednak błąd nie wyskoczył a komputer nie pomógł.Poradzono mi bym po odpaleniu silnika odłączył cewki po kolei.Gdy odepnę cewkę która jest uszkodzona silnik nie zmieni swojej nie równej pracy,po odłączeniu cewki prawidłowo pracującej obroty silnika spadną i będzie pracował gorzej.Ale dziękuję za odpowiedź.

POZDRAWIAM.

No tak też można. Sam w taki sposób sprawdzisz bez możliwości pomyłki. Owocnych poszukiwań.

Opublikowano
Witam. Miałem kiedyś podobny problem, jak stałem na światłach to czułem jak mi lekko buja na boki samochodem, w czasie jazdy nie było to odczuwalne. Problem był banalny. Mam E38, 4.0,V8. Po prostu złe paliwo (95) od tamtej pory tankuję tylko 98 na dobrych stacjach (Shell, BP) i problem zniknął. Najlepiej chodzi jak zatankuję w Niemczech 100 oktanów na Aralu